Τον Δήμο Μεγαρέων επισκέφθηκαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων οι οποίοι συνιστούν Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος υπό τον επιβλέποντα καθηγητή τους κ. Θεμιστοκλή Κυριακούλη, χημικού, και προσέφεραν, μέσω της Δημοτικής Αρχής, ποσότητα σαπουνιού την οποία παρασκεύασαν οι ίδιοι για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου.

Η πρωτοβουλία των μαθητών και του υπεύθυνου καθηγητή τους επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποτελεί έναν συνδυασμό σχολικής εκπαίδευσης και κοινωνικής ευαισθησίας. Αφενός οι μαθητές εκπαιδεύονται για το μάθημα της χημείας, αφετέρου συμβάλλουν στις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του Δήμου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο όπου τους μαθητές υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Ρήγα και Νίκος Παπαπανούσης.

Οι νεαροί σαπωνοποιοί πρόσφεραν εκατό σαπούνια από τα τετρακόσια τα οποία παρασκεύασαν.
Μέρος των εσόδων από τα τριακόσια σαπούνια τα οποία διέθεσαν χρησιμοποιήθηκε για αγορά εξοπλισμού του Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών.

Τους μαθητές ευχαρίστησε η κ. Ελένη Ρήγα η οποία επεσήμανε την ανάγκη της ζωής για εργατικότητα και αλληλεγγύη ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ. Θεμιστοκλή Κυριακούλη, την Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Γυμνασίου.