Και στους Μάηδες είχε την επίπτωσή της η οικονομική κρίση η οποία έχει πλήξει την Ελλάδα και αναπόφευκτα τα Μέγαρα. Το υψηλό κόστος των υλικών φαίνεται ότι ήταν η αιτία που 15 συνολικά άνθινα στεφάνια και λοιπά δώρα με τις ανάλογες συνοδείες πέρασαν  ενώπιον του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη από την πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου την Παρασκευή 3 Μαΐου.
Ήταν, ίσως, ο μικρότερος αριθμός ομάδων οι οποίες συμμετείχαν στην χρυσοποίκιλτη και πολυδάπανη διατήρηση του εθίμου.
Το φαντασμαγορικό, ομολογουμένως, έθιμο καλεί νεαρές μνηστευμένες νέες συνοδευόμενες από φίλες τους να περπατούν μεταφέροντας ένα λουλουδένιο στεφάνι και άλλα δώρα στη μητέρα του μνηστήρα τους.
Τα δώρα περιλαμβάνουν το πανέμορφο στεφάνι – τον Μάη – το οποίο έχουν διακοσμήσει ειδικοί ανθοδέτες, την στολισμένη κουλούρα (γλυκό, αρωματικό ψωμί) και άλλα μικροδώρα.

Τα τελευταία χρόνια το έθιμο έχει εξελιχθεί σε φολκλόρ και πολλοί Μεγαρείς στέκονται στα πεζοδρόμια της 28ης Οκτωβρίου να θαυμάσουν τις όμορφες συνοδείες ενώ στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου υπό τους ήχους παραδοσικής μουσικής έχει στηθεί τραπέζι με ανθοδέσμες και κάποια αναμνηστικά δώρα τα οποία ο Δήμαρχος προσφέρει στις μνηστευμένες νέες.

Μπορεί να ήταν σχετικά λίγες οι συμμετοχές, το θέαμα όμως ήταν όπως πάντα εξαιρετικό και όλοι όσοι παρακολούθησαν τις ομάδες ευχήθηκαν του χρόνου να υπάρξουν περισσότεροι Μάηδες