Οι δύο διαδοχικές νύχτες καταρρακτώδους βροχής και ιδιαίτερα η νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2017 ανέδειξαν γνωστά αποχετευτικά προβλήματα της πόλης των Μεγάρων.
Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση νερού είδε η πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου, κεντρική, λόγω του ότι οι σωλήνες αποχέτευσης είναι μικρής διατομής και ακαθάριστοι από τα στερεά υλικά τα οποία έχουν συσσωρευθεί στο πέρασμα του χρόνου.
Μεγάλη επίσης συγκέντρωση νερού υπήρξε επίσης στην οδό Μυκηνών επειδή έχουν κλείσει τα φρεάτια της αποχέτευσης του δρόμου λόγω της δυσοσμίας την οποία αναδίδουν.

Στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου όπου στην πραγματικότητα συσσωρεύεται νερό ακόμα και από τον λόφο του Αγίου Δημητρίου ζημιές έπαθε το περίπτερο της Κωνσταντίνας Λάμψα και του Θωμά Κώτση αφού το νερό ξεπέρασε το ύψος του πεζοδρομίου και βραχυκύκλωσαν ψυγεία αναψυκτικών και παγωτών με το κόστος αποκατάστασης των βλαβών να είναι της τάξης τετραψήφιου αριθμού.
Ομοίως στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και 28ης Οκτωβρίου άνοιξε κρατήρας στην άσφαλτο όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε μέσα και ακινητοποιήθηκε. Στο ίδιο σημείο, για τους ίδιους λόγους με το περίπτερο, το νερό πλημμύρισε το ζαχαροπλαστείο Μάριος.

Στην οδό Μυκηνών πλημμύρισαν υπόγεια και κλήθηκε η Πυροσβεστική για απάντληση. Ήταν τόσο οξύ το πρόβλημα που οι πυροσβέστες παρέμειναν εκεί μέχρι τα χαράματα της επόμενης ημέρας.

Φαίνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι ανάγκη η Δημοτική Αρχή να κάνει δυναμικές παρεμβάσεις ώστε να αποκαταστήσει τα εμπόδια στην αποχέτευση.