Κρίσεις και απόψεις για τα θέματα του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων καθώς και την συνεργασία και υποστήριξη των μελών του εκφράζει ο έμπορος Γιώργος Σχινάς.
Και αυτό με αφορμή την προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης του Εμπορική Συλλόγου Μεγάρων για την Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Ο κ. Σχινάς βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο μέσα από τις τάξεις του Εμπορικού και με συμμετοχή επίσης σε ανώτερα συλλογικά συνδιαλιστικά όργανα των εμπόρων και των επαγγελματιών.

Πάντα διατυπώνει τις προσωπικές του απόψεις και συνεισφέρει στον δημόσιο προβληματισμό για την εμπορική τάξη των Μεγάρων.

Αυτή τη φορά, όπως ενημερώνει, λόγω ανωτέρας βίας δεν θα μπορέσει να παρευρίσκεται στην Γενική Συνέλευση και της σχετικές εκλογές. Παρά ταύτα δηλώνει παρών και γνωστοποιεί το γεγονός ότι θα είναι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική διαδικασία για εκλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου.

«Την Δευτέρα 11 ην Ιουνίου 2018, πραγματοποιείται στο κτήμα πρώην Εύχαρις, και με καθυστέρηση δυο ετών, διότι με βάση τον καταστατικό, πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο με ειδοποιήσει ηλεκτρονικά και με ταχυδρομείο και αναγγελία επί (3) διαδοχικών ημερομηνιών η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Εμπορικού Συλλόγου Μαγάρων.

Κατά εμένα η επιλογή της ημερομηνίας και της ημέρας είναι ακατάλληλη, αλλά επειδή τον απεφάσισε ο οικείος Εμπορικός Σύλλογος, και δεν είμαι μέλος της διοικήσεως του στην παρούσα φάση, θα την σεβαστώ. Εγώ πάντα από το 1997, που συμμετείχα στην ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής όμορων νόμων και νήσων Αιγαίου, πάντα ήμουν και είμαι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, με παρεμβάσεις-προτάσεις – συμμετοχή, και παρά πολλά έξοδα προσωπικά, για να ακούγεται η φωνή των Μεγάρων, και παρόλο του ότι τα προβλήματα που μου δημιουργούν εκ των έσω, και μέχρι και τον 03/2019, θα εκπροσωπώ ως αντιπρόσωπος των Ε. Σ. Μεγάρων, και στις αρχαιρεσίες θα είμαι πάλι υποψήφιος, διότι έχω μάθει να αγωνίζομαι πάντα μόνος μου, στον Εμπορικό Σύλλογο, στην διοίκηση του, εισήλθα τον 02/2004, λόγω παραιτήσεως του κυρίου Αχιλλέα Κουρμπέτη, και εδώ πάντα κινήθηκα με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και όχι το ατομικό, με προτάσεις, παρεμβάσεις, και προσπάθεια μεγάλη λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Οι προτάσεις μου είναι οι εξής που κάνω ως προς τον σώμα της Γ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων, που είναι το κορυφαίο όργανο κάθε φορέα:

  • Ενεργοποίηση των υπαρχόντων ενεργών Εμπόρων ως προ τον σύλλογο, με συναντήσεις ανά κλάδο και καταγραφή των προβλημάτων και προτάσεων των, και ανά δίμηνο τριμελής επιτροπή μελών του Δ.Σ., στα καταστήματα των Μεγάρων, για συζήτηση με τους συναδέλφους μας.
  • Ίδρυση μια ομοσπονδίας ή άλλου συλλογικού οργάνου εκπροσώπησης όλων των επαγγελματικών φορέων της πόλεως. Η ισχύ εν τη ενώσει, για να ακουστεί η φωνή των Μεγάρων πιο δυνατή παντού.
  • Δυναμική και καθημερινή παρουσία ως προς την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, με προτάσεις και πλάνο, διότι ο Εμπορικός Σύλλογος είναι αυτός που μαζί με την Δημοτική Αρχή έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Ας το καταλάβουν αυτό οι διοικούντες τον Ε.Σ. Μεγάρων.
  • Διοργάνωση ημερίδων ή εσπερίδων επάνω σε τρέχοντα θέματα των επαγγελματιών και εμπόρων, διότι ο ενημερωμένος συνάδελφος είναι και ο πιο ικανοποιημένος.
  • Ενεργοποιήσει και επικαιροποιήσει το σάιτ του Εμπορικού Συλλόγου και εξεύρεση άλλων τρόπων επικοινωνίας και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.
  • Ίδρυση και χρήση ως αρωγού συλλόγου παλαιών εμπόρων στην πόλη των Μεγάρων, που η εμπειρία τους που είναι απόσταγμα της ζωής μας είναι παρά πολύ σημαντική.

Τέλος κύριες και κύριοι έχω να πω τα εξής:

Στην ζωή μου έμαθα να είμαι μάχιμος και συνεχίζω, και έχω να πω ότι λόγω του ότι την ημέρα της Γ.Σ. έχω πολλές υποχρεώσεις εκτός Μεγάρων δεν θα παραστώ.

Το παρόν κείμενο είναι η τοποθέτηση μου για εκείνη την ημέρα της γενικής συνελεύσεως μας».

Μετά Τιμής.
Γεώργιος Ιωάννου Σχινάς.