Στο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εντάχρθηκεε την 1η Φεβρουαρίου 2021 ο Α.Σ. Ευκλείδης.

Ο Ευκλείδης είναι ένα σωματείο το οποίο επί σχεδόν δύο δεκαετίες προσφέρει τις αθλητικές υπηρεσίες του στη νεολαία των Μεγάρων. Εκατοντάδες παιδιά έχουν θητεύσει στις ακαδημίες του στο ποδόσφαιρο από το 2011 και στο βόλεϊ από το 2014.

Στο ποδόσφαιρο έχει να επιδείξει μία άνοδο στην Α ΕΠΣΔΑ το 2010, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις υποδομές της ΕΠΣΔΑ Κ12 το 2015 και Κ15 το 2017. Αθλητής του συλλόγου  συμμετείχε στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας Κ15 το 2017 ενώ δεκάδες παιδιά έχουν στελεχώσει τις μεικτές της ΕΠΣΔΑ.
Από το 2014 ο σύλλογος διοργανώνει το τουρνουά υποδομών «Σάκης Κουβάς» το οποίο τιμούν με την παρουσία τους ομάδες από όλη την Ελλάδα και ακαδημίες των ΠΑΕ.

Στο βόλεϊ ήταν η πρώτη ομάδα των Μεγάρων (σ.σ. εκτός Νέας Περάμου) το 2016 που συμμετείχε σε επίσημο πρωτάθλημα.

Φέτος η νέα διοίκηση έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια νέας πορείας του συλλόγου επανασυστάθηκε το ανδρικό τμήμα ποδοσφαίρου και δημιουργήθηκε νέο τμήμα υποδομών στο μπάσκετ.
Στο πλαίσιο της ανασύνταξης ολοκληρώθηκαν οι επίπονες και χρονοβόρες προσπάθειες για την συγκέντρωση και την αποστολή όλων των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων στην ΓΓΑ ώστε να αποκτηθεί η αθλητική αναγνώριση η οποία βάζει τον σύλλογο σε νέα τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Πλέον στον ΑΣ Ευκλείδης πνέει νέος άνεμος αισιοδοξίας ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει «υγιής» και δυνατός την προσφορά του στη νεολαία της πόλης των Μεγάρων.

Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος Πέτρος Μπακαούκας, ο Γενικός Γραμματέας Τάσος Κίτσιος και οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Δρένης και Αθανάσιος Γκουσδουβάς