Την Δευτέρα 6 Ιουλίου, ο Περεφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρέδωσε στο Δήμο Μεγαρέων κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Λευτέρη Κοσμόπουλου και Βασίλη Κόκκαλη.

Στην τελετή παράδοσης ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Καράμπελας, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Φυλακτός, Σ.Κ. Φωτίου Σ.Ν. Φωτίου, Ι. Δήμας και Ι. Πολυχρόνης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Γ. Σταμούλης τόνισαν τα εξής:

Γ. Πατούλης
«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στον Δήμο Μεγαρέων δίπλα σ΄έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό τον Γ. Σταμούλη ο οποίος έχει δείξει ότι θέλει μαζί με τους συνεργάτες του να δημιουργήσει μία άλλη, καλύτερη πόλη. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε από κοινού ένα ηχηρό μήνυμα πως θα στηρίξουμε την ανακύκλωση, με όλες μας τις δυνάμεις. Παραδώσαμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης προκειμένου, με αφορμή και την ανακήρυξη του 2020 ως έτος ανακύκλωσης, να μπορέσουμε όλοι μαζί, σε μία συμμαχία ευθύνης, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά μας».

Γ. Σταμούλης

Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο εγχείρημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ότι ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χειρίζεται πολύ σωστά το ζήτημα αυτό, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή, που είναι κρίσιμο ζητούμενο. Όταν αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης θα συνδράμουμε στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Από μία καλή συγκυρία όταν η Περιφέρεια ανακήρυξε το 2020 έτος ανακύκλωσης, ταυτόχρονα το ίδιο έκανε και ο Δήμος μας, σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνει στο ζήτημα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε πολλές δράσεις, προς όφελος του περιβάλλοντος, της τοπικής ανάπτυξης και της οικονομίας του Δήμου και στην προσπάθεια αυτή η συμβολή της Περιφέρειας είναι πολύτιμη.