Σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων, ιδρύεται Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών το οποίο θα εδρεύει στα Μέγαρα, οδός Π. Γεωργακή 8, 2ος όροφος και θα συνεργάζεται το Σωματείο «Σύλλογος Οραμα Ελπίδας».
Την εντολή τη Δημάρχου για την λειτουργία του Κέντρου ανέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος, οφθαλμίατρος Κωνσταντίνος Καράμπέλας.

Με αφορμή την ίδρυση του Κέντρου ο κ. Καράμπελας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θα πρέπει να έχουμε όλοι κατά νού ότι περίπου κάθε τέσσερα λεπτά ένας άνθρωπος μαθαίνει ότι έχει Καρκίνο του αίματος και η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι συχνά η θεραπεία.
Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι η εγγραφή Ελλήνων πολιτών στο αρχείο Εθελοντών Δοτών είναι πρωτίστης σημασίας γιατί λόγω ομοιοτήτων μεταξύ ομοεθνών είναι πολύ πιθανότερο να βρεθεί συμβατός δότης για έναν Ελληνικής καταγωγής ασθενή στην Ελληνική δεξαμενή δοτών.
Ο Εθελοντής δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή στους συνανθρώπους του, που πάσχουν από Καρκίνο του αίματος λέμφωμα, πολλαπλούν μυέλωμα, δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία και άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.
Η λήψη δείγματος συμβατότητας είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία, αφού εκτός από αίμα, μπορεί κάποιος απλά να δώσει λίγο σάλιο.
Ολοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 50 ετών μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.»