Ικανοποιημένους άφησε τους επαγγελματίες των Μεγάρων η εκπτωτική ημέρα Black Friday, 29 Νοεμβρίου.
Πολύς κόσμος με αφορμή την ημέρα των δυνατών εκπτώσεων τις οποίες πρόσφεραν τα καταστήματα στα Μέγαρα έκανε τα ψώνια του σε πολύ καλές τιμές.
Όπου κι αν έστρεφε κανείς το βλέμμα, έβλεπε αφίσες και καλόγουστες επιγραφές για μεγάλες εκπτώσεις.
Αρκετοί καταστηματάρχες είχαν διαμορφώσει χώρους μέσα ή έξω από τα καταστήματά τους και πρόσφεραν κεράσματα.
Ήταν ομολογουμένως μια θετική εξέλιξη τόσο από πλευράς καταναλωτών όσο και από πλευράς καταστηματαρχών.

Αν και η επιθυμία του Εμπορικού Συλλόγου ήταν να απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην 28ης Οκτωβρίου, αυτή δεν ικανοποιήθηκε. Οχήματα διέσχιζαν τη λεωφόρο και έτσι στέρησαν από τους καταναλωτές τη δυνατότητα να εστιάσουν τη σκέψη τους στις προσφορές και να απολαύσουν χαλαρά το θέαμα με τις στολισμένες και φωτισμένες βιτρίνες.

Με αφορμή την επιθυμία του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων για διακοπή της κυκλοφορίας στην 28ης δύο από τους καταστηματάρχες-συνομιλητές μας έφεραν στο προσκήνιο την άποψη για πεζοδρόμηση της κεντρικής λεωφόρου των Μεγάρων.
Μάλιστα ένας από αυτούς, ο οποίος λόγω της φύσης του επαγγέλματός του επισκέπτεται συχνά πρωτεύουσες νομών και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας παρατήρησε ότι σχεδόν όλες αυτές οι πόλεις έχουν πεζοδρομήσει  τα εμπορικά τους κέντρα και η χρήση αυτών των χώρων είναι απολαυστική.

Μήπως είναι καιρός λοιπόν να ανοίξει σοβαρά ο δημόσιος διάλογος για την πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου;
Το να επιχειρηματολογήσει κανείς υπέρ αυτής της ρύθμισης είναι κάπως σαν να παραβιάζει ανοικτές θύρες.
Προτείνουμε λοιπόν στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου τα οποία ζήτησαν την πεζοδρόμηση να επεξεργασθούν το θέμα και να το θέσουν στην τοπική κοινωνία.

Κατά τα λοιπά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία και να επισημάνουμε τη ζεστή, με ποτά και άλλα εδέσματα ατμόσφαιρα στα καταστήματά τους, τον κ. Χρήστο Γκίνη, ιδιοκτήτη του καταστήματος Wind επί της 28ης Οκτωβρίου και τον κ. Άγγελο Μακρυγιάννη ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών επί της οδού Αγίας Παρασκευής.