Ο δημοτικός συνδυασμός του Γιώργου Κουμπέτσπου, Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα εξέδωσε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση μετα την ανεξαρτητοποίηση των εκλεγμένων μελών του Τάσου Καλλιά, Θωμά Κεφαλόπουλου και Γιώργου Στρατούρη.
Οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν προ ημερών στείλει σχετικές επιστολές στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν και στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το στοιχείο της έκπληξης, εν τούτοις γίνεται λόγος ότι για την ανεξαρτητοποίηση ο συνδυασμός επισήμως το πληροφορήθηκε από τον τύπο.
Εκφράζεται επίσης ο σεβασμός της απόφασης των ανεξαρτητοποιηθένων ενώ χαρακτηριστικά προστίθεται το σχόλιο ότι ο συνδυασμός διαθέτει πολλά και ικανότατα στελέχη έτοιμα να τους αντικαταστήσουν επάξια εφόσον αποφασίσουν να παραχωρήσουν την έδρα του Δημοτικού Συμβούλου στον επόμενο επιλαχόντα.

Είναι προφανές ότι από πολιτικής άποψης θα ήταν ηθικό οι τρεις ανεξαρτητοποιηθέντες να παραιτηθούν, αποποιούμενοι την εκλεγμένη θέση τους και να την παραχωρήσουν στους επιλαχόντες.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

“Από τον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης των κυρίων Καλλιά Αναστάσιου, Κεφαλόπουλου Θωμά, και Στρατούρη Γεώργιου που κατέθεσαν προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκ μέρους του Συνδυασμού «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  • Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τόσο ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας κος Κουμπέτσος Γεώργιος, οι λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι, όσο τα στελέχη και τα όργανα του Συνδυασμού δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για τους λόγους που οδήγησαν τους ανεξάρτητους πλέον Δημοτικούς Συμβούλους σε αυτή την απόφαση.
  • Σεβόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα της ανεξαρτητοποίησης, καθώς αυτό προβλέπεται από τη Νομοθεσία.
  • Επειδή γίνεται πολύ λόγος για το αν αυτή η κίνηση είναι «πολιτικά ηθική», γνωρίζουμε σε όλους ότι, ο Συνδυασμός μας διαθέτει πολλά και ικανότατα στελέχη, έτοιμα να τους αντικαταστήσουν επάξια, εφόσον αποφασίσουν να παραχωρήσουν την έδρα του Δημοτικού Συμβούλου στον επόμενο επιλαχόντα.
  • Η παράταξη μας από την θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, σεβόμενη τους ψηφοφόρους της, την ιστορική της διαδρομή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας και τις Δημοκρατικές της Αξίες, συνεχίζει τον αγώνα της, με μοναδικό γνώμονα το καλό των Μεγάρων – της Νέας Περάμου και όλων των οικισμών που συνθέτουν τον Δήμο μας.
  • Τέλος, δεν πρόκειται να δώσουμε τροφή σε σενάρια εσωστρέφειας και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η περιοχή μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα, κάθε καλό στους μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρους μας στον πολιτικό βίο του τόπου μας”.