Μια εξαιρετική εκδήλωση με κυρίαρχο το μήνυμα κατά της βίας εναντίον των γυναικών διοργάνωσε η Αντιδημαρχεία του Δήμου Μεγαρέων Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμου το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.
Η εκδήλωση είχε αναβληθεί εξ αιτίας της καταστροφικής πλημμύρας στην Κινέτα και πραγματοποιήθηκε στο Στρατουδάκειο όπου όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς και θεατρικά σκετ.
Το μήνυμα της βίας κατά των γυναικών σε όλες της τις μορφές και της ενδοοικογενειακής βίας ήταν μια γροθιά στο στομάχι όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αυτά τα οποία είπαν οι ειδικοί και τα θεατρικά τα οποία ήταν συγκλονιστικά.

Στην πρώτη ενότητα η οποία περιείχε ομιλίες πήραν μέρος οι:
Βιβιάννα Κόμπουλη, ψυχολόγος μίλησε με θέμα “Προσέγγιση στην κακοποίηση της γυναίκας: Τα πρόσωπα της βίας”.
Ευθαλία Τζερέτα, κοινωνική λειτουργός, εργαζόμενη στο Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας, ανέπτυξε το θέμα: “Ο θεσμός και ο ρόλος των συμβουλευτικών κέντρων στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας”.
Πηνελόπη Μουρτζούκου, νομικός: “Ενδοοικογενειακή βία: Το εν κρυπτώ έγκλημα”.

Η δεύτερη ενότητα αποτελείτο από θεατρικά σκετς.
1. Διαδραματίζεται η έναρξη και η εξέλιξη του κύκλου της νεδοοικογενειακής βίας μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας, αλλά και τα συνοδά συναισθήματα τα οποία την κατακλύζουν όταν την υπομένει και δεν μιλά.
Συμμετοχή: Νάνσυ Γεωργαντά

2. Αναπαρίσταται η φιγούρα της κακοποιημένης γυναίκας, όταν αποφασίζει πλέον να σπάσει τη σιωπή της και να ΜΙΛΗΣΕΙ. Παρουσιάζεται το κίνητρό της για κινητοποίηση καθώς και τι χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα για να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο της βίας.
Συμμετοχή: Σοφία Καπετανάκη, Στέλλα Ερεσσίου

3. Χορευτικό: Ιωάννα Κολεύρη, Έλλη Λαγού, Ευαγγελία Μέξια, Παναγιώτης Μωραΐτης

Στην εκδήλωση έγινε δεκτή με θερμό χειροκρότημα και ακούστηκε με προσοχή καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης η οποία, έχοντας υπάρξει θύμα λεκτικής βίας για μια περίοδο τριών ετών, μοιράστηκε εμπειρίες της από τη δύσκολη συμβίωση και πώς την απέρριψε και έφυγε.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιδήμαρχος, επικεφαλής της διοργανώτριας Αντιδημαρχείας, Ελένη Ρήγα.

Συντελεστές: Τάσος Πανταζής, σκηνοθεσία
Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών
Ελένη Δημητροπούλου, συγγραφή κειμένων
Ολυμπία Μπεναρδή: Olympia’s Dance Studio, χορογραφίες

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο Βουλευτής Γιώργος Κώτσηρας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Τσιούνης