Η ανταποδοτική ανακύκλωση στο Δήμο Μεγαρέων, ξεκίνησε πιλοτικά το Σεπτέμβριο του 2021, με την άφιξη του ειδικού οχήματος της “TheGreenCity”, σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Οι δημότες μπορούσαν πλέον πλέον να έχουν ένα άμεσο όφελος από την ανακύκλωση. Στη συνέχεια είχαμε μια σειρά δράσεων, τόσο με το παραπάνω ειδικό όχημα, όσο και με το εκπαιδευτικό λεωφορείο της ανακύκλωσης, με πιο πρόσφατο “σταθμό” την εγκατάσταση μεγαλύτερων μηχανημάτων ανακύκλωσης, τον Αύγουστο.

Η ανταποδοτική ανακύκλωση κάνει τώρα ένα ακόμη βήμα, με την εισαγωγή της στα σχολεία, σε μια συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεγαρέων. Το ζητούμενο είναι η ανακύκλωση να γίνει για όλους μια συνήθεια, ένας τρόπος ζωής, κάτι που σήμερα εκτός από ωφέλιμο είναι και αναγκαίο – και ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω της εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, μετά την παρουσίαση της δράσης στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, δήλωσε: «Το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης μπαίνει στα σχολεία σε συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Οι μικροί μαθητές ενημερώνονται για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Θα καταρτίσουμε πρόγραμμα, ώστε να ενημερωθούν μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων του Δήμου μας. Από την υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα προκύψουν οφέλη ανυπολόγιστης αξίας, κυρίως περιβαλλοντικής, αλλά και οικονομικής».