Για θέματα λειτουργικότητας και εξέλιξης του Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας των Μεγάρων συζήτησαν ο Βουλευτής Γιώργος Κώτσηρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργος Δριτσάκος.
Το αεροδρόμιο με τις δραστηριότητές του συνεισφέρει με σημαντικούς πόρους στην τοπική οικονομία και η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του πρέπει να απασχολεί όλους τους παράγοντες της δημόσιας ζωής των Μεγάρων.

Μετά τη συνάντησή του ο κ. Κώτσηρας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

“Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γεώργιο Δριτσάκο, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζήτησαν εκτενώς το ζήτημα της λειτουργίας του Αεροδρομίου των Μεγάρων και, ειδικότερα, τα ζητήματα λειτουργίας των σχολών που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω χώρο.

Ο Διοικητής της ΥΠΑ ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα εξής:

– Η ΥΠΑ είναι σε διαδικασία σύναψης νέας σύμβασης (M.o.U) με το Στρατό και για το κείμενο αυτό θα ενημερωθούν και οι εν λόγω σχολές, για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

– Η ΥΠΑ θα συνεχίσει να παρέχει αμέριστη στήριξη στο εν λόγω αεροδρόμιο σε όλες τις εκφάνσεις αρμοδιοτήτων της.

– Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία διαγωνισμού για την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, προκειμένου να αξιοποιούνται και οι δύο αεροδιάδρομοι επ´ωφελεία της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου.

Ο κ. Κώτσηρας εξέφρασε στον Διοικητή το έντονο ενδιαφέρον του για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου και τη σημασία του για την περιοχή και συμφώνησαν από κοινού ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να δημιουργηθούν οι μέγιστες δυνατές συνεργασίες για την εύρυθμη λειτουργία και την ενίσχυση του.