Ερωτήσεις για την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε έξω από την κλειστή, παλιά χωματερή του Δήμου Μεγαρέων την 31η Μαΐου 2016 έθεσαν στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Σταύρο Φωτίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι fwtioy2.jpgΜάκης Λέλης και Θανάσης Δρένης.
Οι ερωτήσεις έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου ο χώρος έξω από την πρώην χωματερή και το εργοστάσιο επεξεργασίας πτηνοτροφικών αποβλήτων είχε προετοιμαστεί ώστε να γίνεται πρόχειρη απόθεση των κλαδευμάτων προς τεμαχισμό.
Για τον λόγο αυτό είχε μεταφερθεί στο σημείο ο κλαδοτεμαχιστής τον οποίο ο Δήμος έχει μισθώσει από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων Νομού Αττικής προκειμένου να μειώνει τον όγκο των οργανικών απορριμμάτων (κλαδευμάτων).
Ο κ. Φωτίου ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο χώρος δεν είναι φυλασσόμενος και ότι στο σημείο πολλοί δημότες πετούσαν οικιακά απορρίμματα.
Επίσης μετά από σχετική ερώτηση υπενθύμισε στους συμβούλους ότι ο Δήμος Μεγαρέων έχει υποβάλλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων του οποίου σύντομα αναμένεται η έγκριση.

Ο κ. Φωτίου ισχυρίστηκε ότι ο κλαδοτεμαχιστής υπέστη μόνο μερικές καταστροφές σε αντίθεση με τα αναγραφόμενα σε δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ότι η πυρκαγιά τον είχε καταστρέψει.
Εμείς πάντως δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν στο σημείο όπου φαίνεται ότι από τον κλαδοτεμαχιστή έχουν καταστραφεί τα ελαστικά, οι άξονες, ο ιμάντας μεταφοράς και έχει παραμορφωθεί ο μηχανισμός μεταφοράς των θρυμμάτων.

KLADOTEMAXISTHS_2

KLADOTEMAXISTHS_1