Το δημαρχείο Μεγάρων και ακολούθως την Κινέτα η οποία επλήγη από την πρόσφατη καταστρεπτική δασική πυρκαγιά επισκέφθηκε επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Κατά την επίσκεψη στο δημαρχείο ο κ. Ρήγας και τα μέλη της αποστολής ενημερώθηκαν από τον Δημοτικό Σύμβουλο και τέως Αντιδήμαρχο Ιερόθεο Πολυχρόνη σχετικά με την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα, δύο ημέρες μετά την πυρκαγιά. Ο κ. Πολυχρόνης, εκτός των αμέσων προβλημάτων εξ αιτίας της πυρκαγιάς επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα των αντικειμενικών αξιών και την ανάγκη να αναθεωρηθούν στα Μέγαρα όπου είναι αυξημένες. Ιδιαίτερα στην Νέα Πέραμο όπου αν και πλημμυροπαθής περιοχή οι αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έχει ξεπεράσει το 20%.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν σχετικά με τις καταστροφές και συγκεκριμένα ζήτησαν από τα στελέχη του Δήμου Μεγαρέων να τους δώσουν λεπτομερή αναφορά για τις καταστροφές σε κατοικίες.

Δίδουν προτεραιότητα στις μόνιμες κατοικίες και ιδιαίτερα σε νοικοκυριά που έχουν παιδιά τα οποία θα πρέπει να πάνε στο σχολείο το φθινόπωρο.

Ο κ. Ρήγας απέδωσε τα εύσημα στον Δήμο Μεγαρέων που έχει ήδη συγκροτήσει 18 επιτροπές ελέγχου των καταστροφών και όπως δήλωσε, οι πληροφορίες τις οποίες θα συλλέξουν θα αποτελέσουν αξιόπιστο υλικό καταγραφής αμέσως όταν προσέλθουν οι επιτροπές των Υπηρεσιών του Κράτους.

Στο ίδιο πνεύμα και ο τέως Υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς αναφέρθηκε στις βραχυχρόνιες προτεραιότητες αλλά και στην ανάγκη οι τοπικοί παράγοντες να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις για το πώς θα πρέπει να οργανωθεί εκ νέου η δομή της πολιτικής προστασίας.

Παρών ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Μιχάλαρος ζήτησε από τον κ. Ρήγα να φροντίσει ώστε τα διευθυντικά στελέχη των Υπηρεσιών του Κράτους να μην αποφασίζουν ανεξέλεγκτα.

Ο κ. Τάσος Δέσκος ζήτησε να μεριμνήσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ταχύτερη αποκατάσταση των υποδομών κοινής ωφέλειας στην Κινέτα.

Την έκπληξή του εξέφρασε ο κ. Ρήγας για το γεγονός ότι η Κινέτα παραμένει χωρίς ύδρευση.

 

Ακολούθησε επίσκεψη των στελεχών στην Κινέτα