Την υπομονή και κατανόηση των κατοίκων ζήτησαν τα τοπικά στελέχη του Κέντρου Υγείας Μεγάρων μετά το φόρτο εργασίας ο οποίος προέκυψε από τη διενέργεια rapid tests σε μαθητές.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 12 Οκτωβρίου η διευθύντρια κ. Ελλάς Καρανάσιου και συνάδελφοί της προέβησαν σε δημόσια ενημέρωση σχετικά με τις νέες συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί με την πρόσθετη υποχρέωση του προσωπικού και οι οποίες εύλογα δημιουργούν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η κ. Καρανάσιου περιέγραψε γλαφυρά τις συνθήκες εργασίας τονίζοντας ότι τα μέλη του προσωπικού υπερβάλλουν τον εαυτό τους.

Ο κ. Τάσος Καλλιάς εξήγησε τις υποχρεώσεις του προσωπικού, όπως προκύπτουν από τη σχετική εγκύκλιο, και δήλωσε ότι επίκειται διεύρυνση του ωραρίου για τη διενέργεια των rapid tests και ότι αν χρειαστεί, το προσωπικό θα εργαστεί και τα σαββατοκύριακα.

Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αναφέρθηκε η υποδιευθύντρια Φωτεινή Ιωαννίδου.
Η ιατρός έκανε έκκληση στους γονείς, στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας. «Θέλει μεγάλη προσπάθεια από όλους» είπε η κ. Ιωαννίδου ούτως ώστε να επιτευχθεί μείωση των κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής του ΚΕΠ Υγείας και μέλους της διοικούσας επιτροπής ιατρός Κώστας Καράμπελας τόνισε πως σε μία ακόμη δύσκολη στιγμή το Κ.Υ. Μεγάρων μπαίνει μπροστά με λιγοστό προσωπικό κρατώντας όλο τον κόσμο εδώ. Εξηγώντας ο κ. Καράμπελας τόνισε πως πριν ληφθεί η απόφαση για διενέργεια rapid test και στο Κ.Υ. Μεγάρων, οι γονείς ήταν υποχρεωμένοι τους μαθητές που είχαν στενή επαφή με ενεργά κρούσματα να τους μεταφέρουν για rapid test στο Κ.Υ. Ελευσίνας. «Μιλάμε δηλαδή για ταλαιπωρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς» υποστήριξε, καλώντας τους γονείς να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Από την ενημέρωση προέκυψε εμφανώς το συμπέρασμα ότι το ολιγάριθμο προσωπικό του Κέντρου δίνει μεγάλο αγώνα ώστε να μην υφίστανται ταλαιπωρία οι μαθητές και κατ’ επέκταση οι γονείς τους για την διενέργεια rapid test διευρύνοντας το ωράριο.
Είναι λοιπόν αναγκαίο να υπάρξει από την πλευρά όλων κατανόηση, ώστε το έργο των γιατρών (που πιθανόν να είναι ακόμη και ένας ιατρός σε τρία πόστα), να υλοποιείται χωρίς προβλήματα ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι επιπτώσεις της πανδημίας που έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητα όλων μας.