Σε θρίλερ μυστηρίου εξελίσσεται το ζήτημα με τις ανεμογεννήτριες, αφού έχει μεν ένα συστατικό στοιχείο που πείθει, επίσημες δηλώσεις, τοποθετήσεις αλλά και υποψίες για κρυφές συναντήσεις, κρυφά ραντεβού και εντάσεις στα δημοτικά συμβούλια.

Μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας πολλές πληροφορίες δίνουν και παίρνουν, άλλες για να δώσουν την κατεύθυνση ότι δεν τίθεται θέμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή και άλλες πληροφορίες για να αναζωπυρώσουν τις υποψίες πολλών πως τίποτα δεν τελείωσε με τις ανεμογεννήτριες.

Το πρόβλημα εδώ είναι το ποιός κατευθύνει ποιον και προς τα πού.

Είναι, πλέον, γνωστό πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει ήδη εκδώσει άδειες εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Γεράνεια οι οποίες τελούν εν ισχύ μέχρι και την στιγμή αυτή που γράφεται η είδηση.

Άλλωστε,  η τεράστια καταστροφή την οποία υπέστησαν τα Γεράνεια Όρη τα τελευταία χρόνια ενισχύει συνεχώς το σενάριο πως εδώ κάτι όντως δεν πάει καλά

Οι προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των πολιτικών παραγόντων και οι κοινοποιήσεις σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας και στα social media που εμφανίζουν μεγάλη δυναμική πειθούς της κοινής γνώμης οδήγησαν σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις οποίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο.

Πολλά ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα και πληθαίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις όσο περνάει ο καιρός.
Παραδόξως, αν και η Κυβέρνηση θα έχει τον τελευταίο λόγο, καμία πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν φανερώνει ή βρίσκεται σε σύγχυση σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Ωστόσο, το ζήτημα που επίσης προκύπτει, είναι: Ποιος προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ποιανού;

ΚΑΙ το χειρότερο είναι πως σε όλο αυτό το μυστήριο του παραλόγου βουβοί θεατές είναι οι πολίτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον της περιοχής τους, μιας περιοχής για την οποία οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο, όπως το αξίζουν τα Μέγαρα.