Έκκληση προς τους κατοίκους του Δήμου Μεγαρέων κάνει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης για αυτοπεριορισμό και παραμονή στο σπίτι χαρακτηρίζοντας αυτή τη στάση ως το μόνο γνωστό, για την ώρα, μέτρο προστασίας από τον covid-19.

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής του ΚΕΠ Υγείας, ιατρός, Κώστας Καράμπελας απευθύνθηκαν από κοινού στους δημότες και τους ζήτησαν να εφαρμόσουν ευλαβικά τις οδηγίες της Πολιτείας για αυτοπροστασία και για τη μη μετάδοση του ιού.
Ταυτόχρονα ενημέρωσαν για τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει και εκ μέρους του Δήμου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την απολύμανση περιοχών καθώς και την ενημέρωση και διευκόλυνση των κατοίκων στη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει ενέργειες οι οποίες διακρίνονται σε ενημερωτικές, ενέργειες προστασίας μέσω απολυμάνσεων ενώ έχει ενισχύσει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι με προσωπικό από άλλες Υπηρεσίες του ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι δικαιούχοι του προγράμματος όσο και άτομα τα οποία έχουν αντικειμενικό πρόβλημα μετακίνησης.
Το πρόγραμμα έχει τεθεί ευρύτερα στη διάθεση των δημοτών και προσφέρει κατά περίπτωση τις υπρεσίες του.

Από τις 5 Μαρτίου ξεκίνησε την εκστρατεία ενημέρωσης μέσω του τοπικού τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και έκδοσης ενημερωτικού φυλλαδίου.
Τροποποίησε τα ωράρια συναλλαγής με το κοινό, καθιέρωσε την εκ περιτροπής εργασία και χαμηλή ποσόστωση επισκεπτών στους χώρους συναλλαγής προκειμένου να προστατέψει την υγεία εργαζομένων και συναλλασσομένων.
Πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί απολυμάνσεις δημοσίων χώρων. Σχολεία πριν το κλείσιμό τους, παιδικέ χαρές, πάρκα, πλατείες και γενικά χώρους δημόσιων συναθροίσεων πληθυσμού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μεταξύ των ενεργειών τις οποίες πραγματοποίησε είναι η ενίσχυση των Υπηρεσιών της Κοινωνικής Υπηρεσίας οι οποίες είναι στη διάθεση των δημοτών για προσφορά βοήθειας όπου είναι αναγκαίο καθώς επίσης καθιέρωσε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για ψυχολογική στήριξη.
Διαγράμμισε τους χώρους αναμονής στα μηχανήματα συναλλαγών ΑΤΜ έξω από τις τράπεζες ώστε να είναι εμφανείς οι σωστές αποστάσεις.
Η εκπομπή μηνύματος αυτοπεριορισμού από αυτοκίνητο σε όλες τις περιοχές του Δήμου υπενθυμίζει την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα τα οποία έχει επιβάλει η Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος κάνοντας έκκληση για τη συνέχιση των αυτοπροστατευτικών μέτρων ευχαρίστησαν τους δημότες για τη στάση και την προσοχή τους στην εφαρμογή των οδηγιών προστασία και έκαναν έκκληση να συνεχισθεί η προσπάθεια μέχρι να ξεπερασθεί η περίοδος συναγερμού.