Έκκληση για προσεκτική συμπεριφορά στην ύπαιθρο κάνει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στα Μέγαρα, Επιπυραγός Δημήτρης Καϊάφας, με αφορμή την εύφλεκτη περίοδο την οποία διανύουμε.
Ο κ. Καϊάφας επισημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις δραστηριότητές τους στην ύπαιθρο, να τηρούν τα προβλεπόμενα καθώς επίσης να αναφέρουν στην Πυροσβεστική περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν αποτελεσματικά στην μη πρόκληση ή έγκαιρη κατάσβεση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Αφορμή για την έκκληση αυτή ήταν η πρόσφατη δασική πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από αμέλεια μελισσοκόμου στην περιοχή Κανδήλι η οποία δεν επεκτάθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.
Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ο ίδιος ο μελισσοκόμος ειδοποίησε την Πυροσβεστικής και δεν του αναγνωρίστηκε δόλος αλλά αμέλεια, τιμωρήθηκε με 7 μήνες φυλακή, ποινή η οποία θεωρείται βαριά.

Ταυτόχρονα ο κ. Καϊάφας αναφέρθηκε στην περίπτωση του κατά συρροή πυρομανή ο οποίος δρούσε στα Μέγαρα και βρίσκεται προφυλακισμένος βαρυνόμενος για πρόκληση περίπου 40 πυρκαγιών στη διάρκεια των περασμένων ετών.
Η εν λόγω περίπτωση εξιχνιάστηκε χάρη στις συστηματικές ενέργειες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής το οποίο χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες μαρτυρίες οι οποίες προέκυψαν από καταθέσεις αλλά και αναφορές σε «ασήμαντα» περιστατικά.

Κατά τα λοιπά, η Πυροσβέστική Μεγάρων είναι πανέτοιμη για την τρέχουσα περίοδο παρά τις δύσκολες περιστάσεις οι οποίες είναι αποτέλεσμα της κρίσης.
Παράλληλα η τοπική κοινωνία στηρίζει και σέβεται το έργο και την αποτελεσματικότητα των Πυροσβεστών οι οποίοι την στελεχώνουν.