Εκδήλωση – αφιέρωμα στον αείμνηστο μαέστρο και αρχιμουσικό του Δήμου Μεγαρέων Αλέξανδρο Ηλία διοργάνωσε ο Δήμος στο κτίριο του Βυζάντειου Ωδείου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 με αφορμή την επέτειο 35 ετών από την ίδρυση της χορωδίας του Δήμου.

Ο Αλέξανδρος Ηλίας εκτός του γεγονότος ότι επί χρόνια υπήρξε μαέστρος της δημοτικής φιλαρμονικής, υπήρξε και ιδρυτής της δημοτικής χορωδίας.

Για να τιμήσει την μακρόχρονη προσφορά και το συνολικό του έργο, ο Δήμος έδωσε το όνομά του στην αίθουσα συναυλιών του κτιρίου.

Στην εκδήλωση παρεμβάσεις έκαναν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο τέως Αντιδήμαρχος Στέλιος Γκίνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος Αντώνης Οικονόμου, ο διευθυντής του Βυζάντειου Ωδείου Σπύρος Μπερδελής και ο Μάκης Πάνος εκπρόσωπος των μελών της φιλαρμονικής και μέλος της χορωδίας. Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν το πόσο σημαντικό ήταν το έργο του «Αλέκου» στην άνοδο του μουσικού επιπέδου της πόλης και εκθείασαν τα θεμέλια τα οποία έθεσε στην μουσική παιδεία πολλών σημερινών καταξιωμένων μουσικών.

Με συγκίνηση η κόρη του Αλέξανδρου, Μαριλία, ευχαρίστησε τον Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο για την τιμή την οποία έκανε στον πατέρα της.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από της χορωδίες του Δήμου ενώ παράλληλα εμφανίστηκαν ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος και η υψίφωνος Μάρα Θρασυβουλίδου με τους οποίους ο Αλέξανδρος είχε πραγματοποιήσει πολλές κοινές εμφανίσεις.