Σοβαρά έως ανυπέρβλητα προβλήματα συναντά η προοπτική της επισκευής των κατεστραμμένων πεζοδρομίων και τοιχίων στον παραλιακό δρόμο της Βαρέας.
Όπως είναι γνωστό, ένα τμήμα της λεωφόρου, στο ύψος της κάθετης οδού Μιαούλη, έχει διαβρωθεί από το νερό της θάλασσας και έχει υποχωρήσει.
Τα πεζοδρόμια έχουν εξαφανιστεί ενώ η διάβρωση του δρόμου συνεχίζεται με την πιο επώδυνη προοπτική να καταστραφεί το οδόστρωμα και ο δρόμος να γίνει αδιάβατος.

Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, μετά από ερώτηση του Συμβούλου Κλεάνθη Βαρελά, η κατάσταση προσκρούει στο γεγονός ότι ο δρόμος έχει κατασκευασθεί στον αιγιαλό, δηλαδή επάνω στη θάλασσα, και κάθε επέμβαση, ακόμα και για την επισκευή του απαγορεύεται.

Η παρούσα μελέτη επισκευής την οποία εκπόνησε και διέθεσε στον Δήμο ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Σκλαβούνος δεν επαρκεί και χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.
Με δεδομένους ωστόσο τους αυστηρούς νόμους οι οποίοι ισχύουν για το περιβάλλον, κάθε αρμόδιο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης είναι αδύνατο να συναινέσει στην επισκευή ενός παράνομου δρόμου ο οποίος κατασκευάστηκε σε άλλες εποχές και με την ανοχή του κράτους.

Τώρα ο κ. Σταμούλης ελπίζει ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στον οποίο έχει προσφύγει, ίσως βρει κάποια λύση και ο δρόμος επισκευασθεί.

Κατά τα λοιπά ο Δήμος ελπίζει ότι θα επωφεληθεί το γεγονός ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πρόσφατης πλημμύρας και ότι ο δρόμος θα επισκευασθεί κατ’ εξαίρεση.