Το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου στο Δήμο Μεγαρέων είχε ως τώρα κρατηθεί σε ένα ανεκτό όριο. Δεν είχαν υπάρξει σοβαρές εκτροπές στο ύφος των αντιπαραθέσεων και οι υποψήφιοι κρατούσαν χαμηλούς τόνους ανταλλάσσοντας επιχειρήματα μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού.

Η κυκλοφορία όμως στο Facebook, στις 14 Μαΐου, ενός video-παρωδία με στόχο δύο υποψηφίους ξεπέρασε κάθε όριο και έριξε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στα τάρταρα.
Το εν λόγω αρχικό video είναι απόσπασμα από την κινηματογραφική ταινία παραγωγής 2004 Downfall / Der Untergang / Η πτώση, ενός ιστορικού δράματος το οποίο περιγράφει τις τελευταίες ώρες του Χίτλερ πριν την πτώση.
Στην παρωδία αυτή οι εμπνευστές του μοντάζ είχαν την ιδέα να επιτεθούν πρωτίστως κατά του υποψηφίου δημάρχου Κλεάνθη Βαρελά και κατόπιν κατά άλλου υποψηφίου  Άγγελου Μακρυγιάννη.

Αυτοί οι οποίοι είχαν την ιδέα μέσω της παρωδίας να πλήξουν τους δύο υποψηφίους δεν ήθελαν να κάνουν χιούμορ. Ήθελαν να τους εξευτελίσουν. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι η επίθεση την οποία δέχτηκαν τα δύο παιδιά του Κλεάνθη Βαρελά, ο Ιερόθεος και η Μαρία-Γεωργία.
Μόνο άθλιοι και κακοί άνθρωποι θα πρέπει να βρίσκονται πίσω από την αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια.
Πιστεύουν άραγε ότι αυτή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να προωθήσουν τους σκοπούς τους.

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ή να πιστέψει ότι υπάρχει κάποιος ανθυποψήφιος  των Κλεάνθη και Άγγελου ο οποίος θα μπορούσε να υποπέσει σε τέτοιο τραγικό σφάλμα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει  όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι να καταδικάσουν το γεγονός και να διαχωρίσουν τη θέση τους.
Μετά την 1η Σεπτεμβρίου όλοι οι εκλεγμένοι θα πρέπει να ομονοήσουν προκειμένου να μπορέσει να διοικείται ο δήμος. Και αυτό γιατί επιβάλλεται μέσω του νέου νομικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα μπορέσουν άραγε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όταν πάνω από τα κεφάλια τους θα κρέμεται η σκιά μιας τόσο άθλιας πράξης;

Η κοινή γνώμη αηδιασμένη περιμένει την καταδίκη της πράξης απ΄ όλους. Τουλάχιστο να μη θεωρηθεί ότι κάποιοι συμφωνούν ή ανέχονται αυτό το γεγονός.

Γιάννης Α. Οικονομόπουλος