Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ποιός είναι αρμόδιος να δίνει εντολή για κλείσιμο σχολείων λόγω της πανδημίας προχώρησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οi Δήμαρχοι ουδεμία έχουν αρμοδιότητα να αναστείλουν τη λειτουργία σχολείων στα οποία έχουν παρουσιαστεί κρούσματα covid-19.
Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις δίδεται η δικαιοδοσία σε Δημάρχους να το πράξουν, σε περίπτωση κρουσμάτων κορωνοϊού, μόνη αρμόδια αρχή για το κλείσιμο είναι το Υπουργείο Παιδείας.
Με αυτή την ανακοίνωση ο κ. Σταμούλης θεωρεί ότι οι επικρίσεις ότι δεν κλείνει σχολεία στα οποία έχουν υπάρξει κρούσματα είναι άδικες.

Η δήλωση του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη:

«Όπως έχει ανακοινωθεί υπεύθυνα από τον κ. Κώστα Καράμπελα, Υπεύθυνο Θεμάτων Υγείας του Δήμου, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Σχολεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Εχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα και ο Δήμος κάνει ό,τι προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ  ΣΧΟΛΕΙΑ. Αν ο Νόμος μου το επέτρεπε προφανώς και θα το είχα κάνει από την πρώτη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της πανδημίας και όπου και όταν χρειάζεται παρεμβαίνουμε.

Το Σαββατοκύριακο που είναι κλειστά τα Σχολεία θα γίνουν ψεκασμοί, όπου απαιτείται. Ψυχραιμία και υπομονή και όλα θα περάσουν».