Ανακοίνωση – διαμαρτυρία από τον συνδυασμό Μαζί με Όραμα για τα συνεχιζόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στα Μέγαρα.

ΑΜΕΙΩΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

«Δύο πρόσφατα κρούσματα εγκληματικότητας ήρθαν να προστεθούν στα αμέτρητα που εχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στο δήμο μας. Ο αριθμός των θυμάτων και οι ηλικίες τους δεν εχουν σημασία όσο τα περιστατικά αυτά καθεαυτά. Το απύθμενο θράσος των εγκληματιών δεν βρίσκει κανενα εμπόδιο καθότι οι συνθήκες τους επιτρέπουν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Ο πολίτης των Μεγαρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας ζει μέσα σε ένα κλιμα τρομοκρατίας και θεωρεί τον εαυτό του και την οικογένεια υποψήφιο θύμα του κάθε παραβατικού.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεανθης Βαρελάς έχει αναδείξει το μέγιστο πρόβλημα που απασχολεί κάθε πολίτη σε πολλες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Εκτος αυτού, προκειμένου να αφυπνίσει τη δημοτική διοίκηση να πράξει το καθήκον της, πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές κατοίκων και επιστολές συλλόγων και να τις παραδώσει με μία επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα το φθινόπωρο του 2016. Επιστολή που κανένα μέλος της συμπολίτευσης δεν υπέγραψε…

Παρά την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων αρχών στην πρωτοβουλία αυτή και τη διάθεση τους να ασχοληθούν με το πρόβλημα μας, δεν υπήρξε συνέχεια, προφανώς λογω της αδιαφορίας και της αδυναμίας  της σημερινής διοίκησης να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Βαρελάς ως αντιπολιτευόμενος δεν έμεινε και δεν μένει  ποτε στην στείρα κριτική αλλά προτείνει πάντα ουσιαστικές και εφικτές λύσεις. Στις 28 Ιουλίου του 2017 κατέθεσε επίσημα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρόταση για σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ δήμου Μεγαρέων και Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Δήμαρχος απέρριψε την πρόταση και έτσι χαθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσει μία νέα εποχή για την αντιμετώπιση και μείωση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στην περιοχή μας.

Ως πολιτικός φορέας και διεκδικητής της διοίκησης του δήμου μας στηρίζουμε απόλυτα την πρόταση του επικεφαλής μας και θα εργαστούμε για την υλοποίηση της. Η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλειας αφορά το παρόν και το μέλλον όλων μας. Είναι τα θεμέλια για  την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας σε κάθε τομέα. Με απλά λόγια, για να πάμε μπροστα σε μία νέα εποχή πρεπει να νιώθουμε και να ειμαστε ασφαλείς».

“Μαζί με Όραμα”
Δημοτικός Συνδυασμός για το Δήμο Μεγαρέων
Υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς