Ξεκίνησε, από τον Δήμο Μεγαρέων, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων του τμήματος της οδού Γεωργίου Μενιδιάτη από την Χρήστο Μωραΐτου μέχρι την αδιέξοδο Κατρακούλη – Καράλη.
Σκοπός του εν λόγω έργου είναι η ασφαλέστερη και πιο άνετη προσέγγιση του καθεδρικού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τους πεζούς.
Ο στενός δρόμος και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν αφήνουν καθόλου χώρου για τους πεζούς οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν σλάλομ μεταξύ των σταθμευμένων και των κινουμένων οχημάτων.
Σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου στο τμήμα αυτό διαπλατύνονται τα πεζοδρόμια από τις δύο πλευρές, η στάθμευση είναι πλέον αδύνατη, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τους πεζούς και να παραμείνει επαρκής χώρος για τα κινούμενα αυτοκίνητα.

Όπως κάθε παρέμβαση στην ρουτίνα των κατοίκων δημιουργεί αντιδράσεις, έτσι και η εν λόγω παρέμβαση του Δήμου η οποία αναγκάζει όσους χρησιμοποιούν αυτό το τμήμα της Γ. Μενιδιάτη να αλλάξουν συνήθειες έχει τις δικές της αντιδράσεις.
Οι καταστηματάρχες και πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής αντιδρούν στο έργο παραπονούμενοι ότι θίγονται με τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Σε επικοινωνία μας, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε αποφασισμένος να ολοκληρώσει το έργο το οποίο θα ευνοήσει το ευρύτερο σύνολο.