Με τον τίτλο «Η ανακύκλωση είναι ιδέα και όχι εμπορία» ο συνδυασμός Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη διαμαρτύρεται έντονα για την κακή λειτουργία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση της μονάδας ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πλατεία Μεγαρέων Ολυμπιονικών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ροή των αρχικών χρηστών, παιδιά και οικογένειες δηλαδή, μειώθηκε και η πλειοψηφία των χρηστών των χρηστών είναι συστηματικοί συλλέκτες συσκευασιών οι οποίοι εισάγουν ποσότητες συσκευασιών ενώ ταυτόχρονα δεν μεριμνούν για την αποκατάσταση της καθαριότητας έξω από το μηχάνημα όταν τελειώσουν.

Επισημαίνεται επίσης το παράδοξο ότι τα άτομα αυτά χρησιμοποιούν αυτό το μηχάνημα ακόμα και τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ότι ακόμα διαθέτουν κλειδιά του μηχανήματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο χώρος πέριξ της εγκατάστασης είναι εστία ακαθαρσιών, δυσοσμίας και συγκέντρωσης εντόμων.

Ζητά δε από την Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την καθαριότητα και την ορθή χρήση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Σε επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε την Τετάρτη 11 Ιουλίου, αργά το πρωί διαπιστώσαμε ότι τα διαμέρισμα του γιαλιού δεν λειτουργούσε, το διαμέρισμα του πλαστικού ήταν γεμάτο και λειτουργούσε μόνο αυτό του μετάλλου.
Η δε περιοχή πέριξ της εγκατάστασης ήταν καθαρή.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση