Αρνητική θέση πήρε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων στο αίτημα του Υουργείου Ανάπτυξης να δώσει τη γνώμη του για επέκταση της μονάδας ανακύκλωσης μπάζων της οικογένειας Σταμέλου στην περιοχή Ντόσκουροι του όρους Πατέρας.

Η πλειοψηφία στοιχήθηκε πίσω από την εισήγηση και προτροπή του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη να εκφέρουν αρνητική γνώμη ο οποίος βασίστηκε στην επιφυλακτική άποψη της Επιτροπής του Δήμου την οποία αποτελούσαν οι υπάλληλοι Κ. Κάμπαξης, Α. Βαλτά και Ε. Ρούσσης.

Σημειωτέον ότι στο έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται ότι με την εν λόγω επέκταση δεν αναμένονται ούτε καταγράφονται σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ούτε στην ποιότητα του αέρα και των υδάτων ούτε στην πανίδα-χλωρίδα της περιοχής ούτε στο μορφολογικό ανάγλυφο.

Θετικά για την επέκταση ψήφισαν οι Ι. Μαρινάκης, Α. Ζάλης, Κ. Βαρελάς, Σ. Πιλίλης, Σ.Κ. Φωτίου, Ε. Παπαλευθέρης, Γ. Μπερδελής, Π. Μαργέτης, Ι. Μιχάλαρος, Μ. Λέλης

Η θετική ψήφος για την επέκταση είχε το σκεπτικό ότι μια μονάδα όπως η εν λόγω λειτουργεί προς όφελος του περιβάλλοντος.
Μάλιστα στην τοποθέτησή του ο τέως Δήμαρχος Ι. Μαρινάκης κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τη Δημοτική Αρχή ότι δεν μεταφέρει προϊόντα εκσκαφών στην εν λόγω μονάδα αλλά τα εναποθέτει ανεξέλεγκτα.