Αποχώρησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων στη διάρκεια της συνεδρίασης της 16 Ιουνίου.
Αποχώρησαν καταγγέλλοντας την συμπαιγνία Προέδρου Καράμπελα και Δημάρχου Σταμούλη για συστηματική τακτική φίμωσης των αντιθέτων απόψεων, ιδιαίτερα όταν εκκρεμούν σοβαρά θέματα όπως η εγκατάσταση του hot spot και το έργο της διέλευσης του ηλεκτρικού αγωγού υπερυψηλής τάσης.

Συγκεκριμένα οι αποχωρήσαντες κατήγγειλαν το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα μιας ώρας το οποίο διατίθεται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα προ ημερησίας διατάξεως σπαταλήθηκε από το Δήμαρχο ο οποίος έδινε διευκρινιστικές απαντήσεις για τρέχοντα θέματα τα οποία μπορούσε να είχε απαντήσει στην ‘Ώρα του Δημάρχου’.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν μετά την ομιλία του Γιώργου Κουμπέτσου απέμεινε ελάχιστος χρόνος για να συμπληρωθεί η ώρα για τα προ ημερησίας θέματα και γι΄αυτό διαμαρτυρήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο να παρατείνει αυτήν την περίοδο ώστε να ακουστούν όλες οι πλευρές αλλά οι επικεφαλής δεν συμφώνησαν και αποχώρησαν.

Δηλώσεις για την αποχώρησή του έκανε στο Megara.org ο Κλεάνθης Βαρελάς.
“Καταγγέλλω τον τακτικισμό του Προέδρου και του Δημάρχου οι οποίοι επιδιώκουν να αφαιρούν χρόνο από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αδυνατεί να φέρει εις πέρας τις διαδικασίες της συνεδρίασης έτσι ώστε να έχουν χρόνο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Σε πολλές δε περιπτώσεις δεν λειτουργει ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ως πρόεδρος του δημάρχου”.