Τρόικα συνεργατών του Πρωθυπουργού βρέθηκε στο Δημαρχείο Μεγάρων την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στο πλαίσιο των διαδικασιών για την προετοιμασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Αττικής το οποίο θα διεξαχθεί σε Μέγαρα και Ελευσίνα στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017.

Οι τρείς απεσταλμένοι – συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αλέξης Χριστόπουλος, Γιάννης Βουλγαράκης και Δημήτρης Σακελλάρης είχαν επαφές με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων προκειμένου και κατέγραψαν ενημερωνόμενοι από πρώτο χέρι.

Το συνέδριο θα είναι ένα από τα 13 τα οποία έχουν προγραμματισθεί στη χώρα με σκοπό έναν ουσιαστικό αποκεντρωμένο διάλογο με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων κάθε Περιφέρειας, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και να τεθούν οι προτεραιότητες και οι στόχο για τη συγκρότηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Στο Δημαρχείο προσήλθαν εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του τριτογενούς τομέα και εξέθεσαν ζητήματα τα οποία τους αφορούν.
Μεταξύ των προσελθόντων ήταν εκπρόσωποι των λαχανοκηπουρών, αγροτών, πτηνοτρόφων και κτηνοτρόφων αλλά και του εμπορικού κόσμου και των υπηρεσιών.

Στους εκπροσώπους του πρωθυπουργού μίλησαν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και επιστημόνων οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Παρέμβαση έκανε επίσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μιχάλαρος, επικεφαλής του συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου.
Ο κ. Μιχάλαρος ζήτησε από τους εκπροσώπους του πρωθυπουργού να λάβουν υπόψη και να διευκολύνουν τις μετεγκαταστάσεις επιχειρήσεων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.

Την ίδια ημέρα τον Δήμαρχο Μεγαρέων επισκέφθηκε ο Υπουργός Επικρατείας, συντονιστής του κυβερνητικού έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν ουσιαστικά αλλά και τεχνικά θέματα του συνεδρίου.

Στο συνέδριο αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.