Το τελευταίο 48ωρο, στην περιοχή Αγία Τριάδα, γέμισε σταδιακά η επιφάνεια της θάλασσας με πετρέλαιο, ποσότητα του οποίου εκβράστηκε στην παραλία  και δημιούργησε αναστάτωση στους κατοίκους.
Κατ’ αρχάς ήλθε η δυσοσμία και μετά το πετρέλαιο το οποίο εναποτέθηκε στη νότια παραλία του κόλπου Βουρκάρι.
Η πετρελαιοκηλίδα και η ρύπανση ήταν γεγονός.

Από το Λιμεναρχείο Μεγάρων, και μετά από έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις του τοπικού πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου “Η Αγία Τριάδα”, έκαναν αυτοψία. Το πετρέλαιο προερχόταν από το κέντρο του κόλπου και χρειάστηκε αναζητηθεί η πηγή της διαρροής.
Επελήφθη το Λιμεναρχείο Ελευσίνας και καταδύθηκε δύτης ο οποίος διαπίστωσε ότι το πετρέλαιο προερχόταν από αγωγό ο οποίος διέσχιζε τον κόλπο από βορά προς νότο.
Το ρήγμα βρίσκεται περίπου 50 μέτρα βόρεια από την ακτή και στο μέσο της απόστασης από το ναό της Αγίας Τριάδας και της ταβέρνας του Κώστα Μηλιού.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στη θάλασσα έχουν διαρρεύσει και χημικά, εκτός του πετρελαίου.
Ξεκίνησαν οι εργασίες απορύπανσης ενώ το Λιμενικό Σώμα σχηματίζει δικογραφία.

Στον αντίποδα οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι γιατί όπως αντιλαμβάνονται θα περάσουν μήνες για να μπορέσουν να βουτήξουν και πάλι στα νερά του κόλπου αφού
πρόκειται για κλειστή και αβαθή θαλάσσια περιοχή, χωρίς ρεύμτα και ό,τι μπαίνει εκεί εγκλωβίζεται.
Μάλιστα σε συνδυασμό με τα λεγόμενα για τη διέλευση του αγωγού υψηλής ηλεκτρικής τάσης από την περιοχή, ανησυχούν πως η ποιότητα της ζωής τους πρόκειται να επιδεινωθεί.

Με αφορμή το περιστατικό, ο Κλεάνθης Βαρελάς ζητά την άμεση σύσταση του προβλεπομένου φορέα διαχείρισης του υδροβιοτόπου όπως προβλέπεται από το σχετικό διάταγμα του 2017.