Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, συγκέντρωση μελισσοκόμων στο δημαρχείο Μεγαρέων με θέμα την ενημέρωσή τους σχετική με την ενίσχυσή τους για προμήθεια εξοπλισμού και την διευκόλυνση μετακινήσεων.

Τους ενδιαφερομένους ενημέρωσαν οι κυρίες Φρειδερίκη Γουλιαδίτη και Παρασκευή Μπιρρή του Μελισσοκομικού Κέντρου Αττικής.
Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία των στελεχών του Κέντρου δεδομένου ότι όχι μόνο ενημέρωσαν συστηματικά τους ντόπιους μελισσοκόμους για τις ενισχύσεις τις οποίες μπορούν να δεχτούν από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και απάντησαν σε γενικότερες ερωτήσεις σχετικά με την μελισσοκομία.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης η κ. Αγάπη Ιωαννίδου προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας του Δήμου Μεγαρέων.
Το ΜΚΑ πραγματοποιεί ενημερωτικές συγκεντρώσεις κατά τόπους, προσφέροντας έτσι ουσιαστική βοήθεια στους μελισσοκόμους.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση έγινε επειδή αυτήν την περίοδο είναι δυνατόν να υποβληθούν αιτήσεις για ενίσχυση.
Συγκεκριμένα, για τις δράσεις « Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων » και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας » δίδεται οικονομική ενίσχυση της τάξης του 10%, έως και ποσού €30 για την προμήθεια καινούργιων κυψελών μέχρι αντικατάστασης του 10% των κατεχομένων κυψελών.
Ενισχύεται επίσης η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών για την εκμετάλλευση συγκεκριμένης ανθοφορίας από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαρτίου 2017 έως και την 30η Ιουνίου 2017.