Μέρος των εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στα Μέγαρα ήταν και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων της Πλατείας Ηρώων.
Η τελετή ακολούθησε την δοξολογία η οποία είχε πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Από αντιπροσωπεία ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στους αγώνες του έθνους, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Μιχάλαρο, η κατάθεση στεφάνων και τέλος τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την μπάντα του Δήμου Μεγαρέων.

Ξεχωρίζουμε τον πανηγυρικό από τον κ. Γιώργο Μιχάλαρο ο οποίος μίλησε για τον άθλο των αριθμητικά ελλιπών Ελλήνων να επαναστατήσουν κατά του κατακτητή, αναφέρθηκε σε ιδεολόγους της επανάστασης όπως ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και τους εμψυχωτές μέλη της Φιλικής Εταιρεία, τον ρόλο της εκκλησίας στη διατήρηση του πολιτισμού και των παραδόσεων και την ανάγκη για ομόνοια προκειμένου και σήμερα να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες της χώρας.

Κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού, ο Υποδιοικητής του τοπικού Πυροσβεστικού Τμήματος, μαθητές, συλλογικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα.

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στην 28ης Οκτωβρίου