Συναρπαστικό και γεμάτο πνευματική δράση ήταν το 1ο Τουρνουά Επιτραπέζιων Παιχνιδιών το οποίο διοργανώθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων για τους μαθητές του σε συνεργασία του οικείου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Διευθυντή και των δασκάλων, την Κυριακή 13 Μαΐου 2017

Οι αγώνες επιτραπέζιων παιχνιδιών δεν είναι κάτι καινούργιο στο εν λόγω σχολείο. Εδώ και 3 χρόνια, με την καθοριστική συμβολή του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων αλλά και των εκπαιδευτικών διοργανώνονται συναντήσεις, τις Κυριακές, όπου τα παιδιά παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια ή για την ακρίβεια, παιχνίδια δεξιοτήτων και γνώσεων.

Μια δράση την οποία έχουν αγκαλιάσει όλοι οι συντελεστές του σχολείου και η οποία οδήγησε στην διεξαγωγή του 1ου τουρνουά.

Με την χορηγία του ΣΓΚ έχουν αγοραστεί παιχνίδια τα οποία δεν είναι τα γνωστά σκάκι, μονόπολη ή γκρινιάρης αλλά παιχνίδια ελάχιστα γνωστά όπως jungle speed, specific και quoridor, παιχνίδια τα οποία ενισχύουν την διαπροσωπική ευφυΐα, δηλαδή να κατανοούμε τους ανθρώπους και να συνεργαζόμαστε μαζί τους, να γνωρίζουμε τα ζώα από την φυσική τους μορφή, τον τόπο κατοικίας τους και τις διατροφικές τους ιδιότητες ή ακόμα να διαμορφώνουμε γνώση και αίσθηση του χώρου.

Την διοργάνωση στήριξαν τεχνικά δάσκαλοι του σχολείου και εθελοντές οι οποίοι γνωρίζουν τα εν λόγω παιχνίδια και κατεύθυναν τους μαθητές.

Με ικανοποίηση ο Διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Λάμψας επεσήμανε το γεγονός έχει παρατηρηθεί θετική επίπτωση στη συμπεριφορά μαθητών της ΣΤ τάξης, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια συμμετέχουν σε αυτές δραστηριότητες.

Σημαντική θεωρείται η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην στήριξη των δράσεων με χορηγίες και την φυσική παρουσία των μελών του όσο και η συμμετοχή των δασκάλων και των εθελοντών στις τακτικές κυριακάτικες δράσεις