Το 1ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, το οποίο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Εταιρεία Πολιτισμού και Τέχνης, πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017.
Σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης ήταν η διατήρηση και προβολή των παραδοσιακών χορών μέσω των συλλόγων και ομίλων οι οποίοι τους καλλιεργούν και έχων ως σκοπό τη διάσωση της ελληνικής παράδοσης.

Πρόεδρος του διοργανωτή φορέα ΠΕΠΤ είναι η κ. Αναστασία Αντωνίου η οποία έχει διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και των τεχνών, όπως ζωγραφική, ποίηση και θέατρο.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό κέντρο Διόνυσος Παλλάς με συμμετοχή 10 χορευτικών ομάδων οι οποίες απέδωσαν ποικιλία παραδοσιακών χορών. Με παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας οι χορευτές προσέφεραν πολύ όμορφο θέαμα ενώ οι σύλλογοι οι οποίοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους.

Πήραν μέρος με σειρά εμφάνισης
Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων
Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας
Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων «Αλκάθους και Καρία»
Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων
Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά»
Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος «Δικταίοι – Καστρινοί»
Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος «ΕΛΠΑΧΟ»
Χιακή Ένωση Ελευσίνας «Η Αγία Μαρκέλλα»
Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων
Ζορμπάς – Λαϊκοί χοροί

Στη διάρκεια της παράστασης ο κιθαρίστας Σπύρος Παπανικόλας και η νεαρή ταλαντούχος τραγουδίστρια Ευαγγελία Κοντοπούλου απέδωσαν διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια. Διασκευή, Σπύρος Παπανικόλας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, η Αντιδήμαρχος Λένα Ρήγα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας Βαγγέλης Δαλάκας και ο γνωστός ντετέκτιβ Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος με τις έρευνές του περιστατικών αρχαιοκαπηλίας έχει συμβάλλει στη διάσωση αρχαιολογικών θησαυρών.