17 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στους 625 ελέγχους οι οποίοι έγιναν στα Μέγαρα την Τρίτη 2 Μαρτίου διαπιστώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Τρία από αυτά αφορούσαν σε εργαζομένους στο Εθνικό Στάδιο Μεγάρων το οποίο έκλεισε για δύο ημέρες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Ο κ. Κώστας Καράμπελας Ιατρός, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος για την προαγωγή των θεμάτων Υγείας του Δήμου προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«“Ως υπεύθυνος προαγωγής και προστασίας της δημόσιας υγείας σας ενημερώνω πως μετά από αίτημα του Κέντρου Πρόληψης(ΚΕ.Π)Υγείας του Δήμου Μεγαρέων πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα 625 rapid test από τα οποία τα 17 ήταν θετικά.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς για άλλη μία φορά τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα Παναγιώτη και το υπέροχο προσωπικό του ΕΟΔΥ, που ήταν σήμερα μαζί μας.

Καθώς διανύουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε :

Τηρούμε τα μέτρα των ειδικών (φοράμε μάσκες, τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας, αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους, πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή όταν αυτό δεν είναι δυνατό χρησιμοποιούμε αντισηπτικό) και  κλείνουμε ραντεβού για εμβολιασμό καθώς πλέον αποτελεί το μοναδικό τρόπο, για να επανέλθουμε στην προηγούμενή μας κανονικότητα».

Η Πρόεδρος του ΗΡΟΔΩΡΟΥ κ. Γιάννα Ρήγα δήλωσε:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μετά τη διενέργεια covid test, που πραγματοποιήθηκαν χθες βρέθηκαν θετικά 3 άτομα, από το προσωπικό φύλαξης του Σταδίου Μεγαρέων Ολυμπιονικών. Για το λόγο αυτό η εγκατάσταση θα μείνει κλειστή για 2 ημέρες (από σήμερα έως και την Πέμπτη το απόγευμα), καθώς θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις και καθαρισμοί από ειδικό συνεργείο σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε όλους τους Δημότες μας, που κάνουν χρήση της αθλητικής εγκατάστασης να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και να σέβονται τις υποδείξεις του προσωπικού του Σταδίου».