Αν ήταν ποδόσφαιρο, η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Στο μπάσκετ όμως πρέπει να υπάρξει νικητής. Η ΝΕΜ επιβλήθηκε του ΑΟ Αιγάλεω στη δεύτερη παράταση με 100-96, σκορ ημιχρόνου 43-42, κανονικής διάρκειας 85-85.

Το Αιγάλεω, ομάδα η οποία πανάξια βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου και έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην επόμενη κατηγορία, ήθελε να διατηρήσει το αήττητο 52 αγώνων. Ήταν θέμα πρεστίζ για την ομάδα του Μανώλη Ιμπραημάκη. Από την άλλη πλευρά, η ΝΕΜ του Γιώργου Μάνταλου έχοντας απομακρυνθεί από την υπόθεση άμεσης ανόδου ήθελε να ήθελε να μη χάσει την επιλογή των ενδεχομένων αγώνων μπαράζ ανόδου τα οποία θα βρεθούν στο δρόμο της αλλά και να ενισχύσει την έτσι κι αλλιώς ενισχυμένη αισιοδοξία της για το φάιναλ φορ του κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ.
Στον αγώνα της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής αντιπαρατάχθηκαν δύο σπουδαίες ομάδες και πρόσφεραν ένα εξ ίσου σπουδαίο θέαμα, με πάθος και σε αθλητικά πλαίσια, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών οι οποίοι για μια ακόμα φορά γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό Αλέκος σάλτας.

Οι προπονητές Μάνταλος και Ιμπραημάκης χρησιμοποίησαν κάθε δυνατή μέθοδο, σύστημα και «αντισύστημα» στην προσπάθειά τους να καθοδηγήσουν τους παίκτες τους προς τη νίκη. Μάλιστα ο Μάνταλος αναγκάστηκε να αλλάξει τους βασικούς σχεδιασμούς του όταν μετά από δυόμισι λεπτά αγώνα στερήθηκε τις υπηρεσίες του Θέου ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού.
Η ΝΕΜ είχε την υπομονή και τα κότσια να γυρίσει το σκορ το οποίο άρχισε να διαμορφώνεται επικίνδυνα εις βάρος της στο πρώτο δεκάλεπτο με το Αιγάλεω να φθάνει στου +10, μια διαφορά που μετά την κάλυψη ουδέποτε έφθασε σε τέτοιο επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο αγώνας παίχθηκε σε όλα τα σημεία του γηπέδου, κάτω από τα καλάθια, στην περιφέρεια, στους αιφνιδιασμούς, στο πρεςς και κρίθηκε στο outrun στη δεύτερη παράταση όπου οι φυσικές αντοχές και η ευστοχία των νεαρών παικτών της ΝΕΜ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 25-16, 19-23, 23-20, παρατάσεις 15-11 (6-6, 9-5)

Διαιτητές: Καλογερόπουλος, Ραχιώτης
Παρατηρητής: Γ. Τηγάνης
Γραμματεία: Λαρόζα, Σαλπά, Γεωργουλάκος
Γιατρος: Δ. Χατζόπουλος

ΝΕΜ (Μάνταλος, Υφαντής): Κοντόπουλος 2, Σπυρόπουλος 12(1), Παλαιοχωρίτης 11(3), Ζακυνθινός 28(2), Μπαλάφας 10(2), Στεφάνου, Αβραμίδης 10, Βούρτσης 5(1), Μαλούκος 22, Σιδέρης, Θέος, Παπασπύρος

Αιγάλεω (Ιμπραημάκης): Μπάρδας 11(2), Κυριακόπουλος 3(1), Καράβολας 14(3), Κούρτης, Ντακούλιας 15(1), Γκαγκαλούδης 18(3), Αγγελόπουλος 15(2), Οικονόμου, Καλλινικίδης 20, Ναυπλιώτης, Σταμάτης, Μπούτσικος