Καταπληκτική η ΝΕΜ στο εντός έδρας παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής, νίκησε καθαρά τον πρωτοπόρο Έσπερο Καλλιθέας με 69-55, ημίχρονο 30-19.
Οι περισσότεροι από 500 οπαδοί οι οποίοι δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο κλειστό Αλέκος Σάλτας είδαν και απόλαυσαν τους κυανόλευκους να κοιτούν κατάματα τον Έσπερο, ο οποίος είναι ουσιαστικά ομάδα Γ΄ εθνικής, να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να παίρνουν πανάξια τη νίκη.
Η νίκη αυτή είναι τόσο σημαντική όσο και ο αντίπαλος της ΝΕΜ ο οποίος ως σήμερα είχε μία ήττα και αυτή μετά από παράταση και οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας.

Από την ΝΕΜ η οποία στερήθηκε τις υπηρεσίες των Θεοδόση και Αβραμίδη δεν υστέρησε κανείς. Άντεξαν στο φορτικό πρέσσινγκ των παικτών του Εσπέρου και όταν χρειάστηκε έδειξαν χαρακτήρα και διαχειρίστηκαν με επιτυχία την ασφυκτική πίεση όταν έγινε ασφυκτική.
Εξαιρετικό και ελπιδοφόρο νέο ήταν η δυνατή εμφάνιση του Δημάκου ο οποίος ανταποκρίθηκε με σθένος στις απαιτήσεις της πίεσης των αντιπάλων του και σημείωσε 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα όταν ο Μάνταλος τράβηξε έξω τον Καραποστόλου ο οποίος φορτώθηκε με δύο φάουλ στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου.
Με τροφοδότες τους Μαρούγκα και Αθανασόπουλο ο Δημάκος βρήκε ελεύθερο έδαφος μέσα στη ρακέτα ενώ στο ένας προς έναν ήταν επίσης αποτελεσματικός.

Η ΝΕΜ προηγήθηκε με διαφορά πάνω των 10 πόντων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά ο Έσπερος ήταν ικανός να καλύψει οποιαδήποτε διαφορά σε ελάχιστο χρόνο.
Την μεγαλύτερη πίεση δέχτηκε η ΝΕΜ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Έσπερος έτρεξε ένα σερί 7-0 και στα τρία πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου η διαφορά ψαλιδίστηκε στους 3 πόντους.
Εκεί η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, άντεξε και ξεπέρασε την πίεση και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έφερε το σκορ στο 54-38.

Αναφορικά με τον Έσπερο, θα πρέπει να τονίσουμε την απόλυτη δυνατότητα της ομάδας να κάνει ανά πάσα στιγμή τη ζημιά.
Το βέβαιο είναι ότι εξέπληξε η ικανότητα των παικτών του στο νταμπλ τημ και στα ρημπάουντ όπου υπερείχαν με διαφορά. Όμως το ανοικτό παιχνίδι πρες και το μαν του μαν έδιναν συχνά την ευκαιρία στους Καραποστόλου, Μαρούγκα και Αθανασόπουλο να βγαίνουν στην αντεπίθεση και να κάνουν αυτοί τη ζημιά στους φιλοξενούμενους.
Τα δεκάλεπτα: 15-07, 15-12. 24-19, 15-17
Διαιτητές :  Στρέμπας , Φασόλης , Κανελλόπουλος
Γραμματεία: Πάλλας, Γεωργουλάκος, Καραγκιουλές
Γιατρός: Χρ. Πέγκος

ΝΕΜ (Μάνταλος, Υφαντής):  Τουμπανιάρης 1, Κοντόπουλος 7(1), Μπίμπας, Μαρούγκας 11(1), Ντινόπουλος 3(1), Καραποστόλου 20(3), Γιατράκος 3, Καράμπελας, Αθανασόπουλος 8, Δημάκος 10, Σταυριανόπουλος 6

ΠΟΚ Έσπερος (Μάντζαρης, Γράψας):  Αγγελόπουλος 11(1),  Καραγιαννίδης 2, Ντόσκορης 4, Γραμματικός, Χαρούνι 13, Χατζηκίδης 3(1), Τράγος, Βλασσόπουλος 6, Αθανασιάδης 5(1), Δουτσίνης, Πεταλάς, Πρόγκας 11(1)

***Ο προπονητής της ΝΕΜ μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε στο  Megara.org
«Με τη σημερινή νίκη της η ΝΕΜ αλλάζει κατηγορία.
Μπροστά στο κοινό της που ξεπέρασε τα 500 άτομα η ομάδα αντιμετώπισε με επιτυχία τον Έσπερο, ομάδα Γ΄ εθνικής.
Αυτή πλατιά αποδοχή δείχνει πλέον ότι το μεγαρίτικο μπάσκετ αλλάζει σελίδα.
Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά ενωμένοι και σαν μια ενιαία ομάδα μπορούμε σίγουρα να πάμε μπροστά»