Το φλέγον θέμα της στασιμότητας μελετών και έργων για την Κινέτα η οποία επλήγη από φυσικές καταστροφές κατά την τελευταία διετία ανακινεί η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων και Νέας Περάμου.
Η ΛΣ διαπιστώνει ότι η Κινέτα παραμένει ανοχύρωτη από τις πλημμύρες ενώ τα έργα για την προστασία του δάσους μένουν στάσιμα.
Αναφορικά με τις δασικές πυρκαγιές διαπιστώνει έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, πυροφυλακίων και δεξαμενές νερού.

ΚΙΝΕΤΑ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΙΠΟΤΑ

«Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε στην Κινέτα μια καταστροφική πυρκαγιά και δυο μεγάλες πλημμύρες. Μέχρι σήμερα, κανένα ουσιαστικό έργο δεν έχει προχωρήσει. Η περιοχή μας παραμένει ανοχύρωτη, κυρίως από τον κίνδυνο μεγάλων πλημμυρών. Πέρα από μια μικροπαρέμβαση που έγινε στο δάσος για προστασία από τις πλημμύρες-και που αποδείχθηκε ανεπαρκής- δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο για την προστασία του δάσους, έστω αυτού που θα γίνει δάσος. Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, πυροφυλάκια, δεξαμενές νερού στο εσωτερικό του. Όλοι έχουμε το μυαλό μας στην τελευταία, την πιο καταστροφική πλημμύρα, που κόπηκε η παλιά εθνική στα δυο, χώρια τις μεγάλες ζημιές σε σπίτια και οικόπεδα.

Ποια είναι η «επίσημη» δικαιολογία του Δήμου, της Περιφέρειας, της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της νυν της ΝΔ; ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ! Καλά, και πριν τις καταστροφές δεν μπορούσαν να κάνουν μελέτες; Αυτές τις δικαιολογίες τις αποδέχεται και η πλειοψηφία της Δημοτικής Κοινότητας της Κινέτας που αναλώνεται στο να στέλνει έγγραφα στους υπεύθυνους φορείς. Τις προτάσεις που κάνει ο Τοπικός  Σύμβουλος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γιώργος Κάππος για άμεσες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων τις θεωρούν «απαρχαιωμένες αντιλήψεις».

Τον πρώτο μήνα μετά την τελευταία πλημμύρα μας είπαν οι Τεχνικοί της Περιφέρειας πως μπορούν να γίνουν μικρά φράγματα στο βουνό που θα μειώσουν την ένταση της πλημμύρας. Έδωσαν μάλιστα και τον χρόνο στον οποίο θα γίνονταν τα έργα, έξι μήνες είπαν, λόγω έκτακτης ανάγκης! Τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Κινέτα καρκινοβατούν εδώ και δεκατίες: Η ύδρευση, η αντιπλημμυρική και η αντιπυρική προστασία. Κι αυτό γιατί η πολιτική όλων των ως τώρα κυβερνήσεων είναι η εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων. Έτσι, για παράδειγμα, φτιάχτηκε η Εθνική οδός Αθηνών- Πατρών με υπέρογκα διόδια, αλλά η Κινέτα παραμένει ως σήμερα χωρίς νερό.

Το ποια έργα και το πώς θα γίνουν αποτελεί πολιτική απόφαση που είναι υποταγμένη στη λογική «κόστους-οφέλους». Όλα τα απαραίτητα έργα για την προστασία της κοινωνίας δεν προκρίνονται ή καθυστερούν με διάφορες δικαιολογίες ή δεν γίνονται ποτέ, γιατί δεν επιφέρουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Λαέ της Κινέτας, να γίνουν ΤΩΡΑ έργα για την προστασία της περιοχής με fast track διαδικασίες:

  • Αντιπλημμυρική προστασία από βουνό ως θάλασσα για όλη την περιοχή.
  • Άμεση επισκευή όλων των δρόμων από τις πλημμύρες.
  • Ύδρευση της Κινέτας από την ΕΥΔΑΠ ΤΩΡΑ!. Φτάνει πια η κοροϊδία!
  • Να κοπούν όλα τα καμένα δέντρα και να αποδοθούν δωρεάν στους κατοίκους, στους ανέργους και στους άπορους και με πολύ χαμηλό κόστος σε άλλους.
  • Να γίνουν ΤΩΡΑ έργα στο βουνό: μικροφράγματα, αντιπυρικές ζώνες, νερό στο δάσος.
  • Όσες αποζημιώσεις καθυστερούν να τρέξουν γρήγορα για όλους τους πληγέντες από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες, για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία, για κύριους και αποθηκευτικούς χώρους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όσο οι ανάγκες του λαού είναι «κόστος» για το μεγάλο κεφάλαιο, δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ουσιαστικά. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, αλλά να δώσουμε πάλη για έργα ανάπτυξης προς όφελος όλων των κατοίκων».