Μετά από ενάμιση χρόνο αποχής λόγω κορωνοϊού, η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, η ΝΕΜ ή μονολεκτικά «η Μεγαρίδα» όπως έχει επικρατήσει στους μπασκετικούς κύκλους,  ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος της Β εθνικής κατηγορίας.
Η κλήρωση της ΕΟΚ την τοποθέτησε στο δεύτερο από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας και φέτος θα έχει να αντιμετωπίσει τους Μανδραϊκό, ΟΦΗ, Δούκα, Πρωτέα Βούλας, Μελίσσια, Κρόνο Α.Δ., ΑΟΠ Φαλήρου, Αιγάλεω, Άρη Νικαίας, Ζωγράφου, Ηλυσιακό, Χανιά και Πανιώνιο.

Οι περισσότερες ομάδες του ομίλου έχουν κάνει δυνατές μεταγραφές αλλά και η ΝΕΜ δεν πάει πίσω.
Φέτος το χαρακτηριστικό της είναι ένα μείγμα εμπειρείας και νεανικού ενθουσιασμού με την πλάστιγγα να γέρνει στο δεύτερο.

Στόχος της ομάδας και του προπονητή της Γιώργου Μάνταλου παραμένει βασικά ο ίδιος όπως και στις προηγούμενες περιόδους. Δηλαδή στο τέλος της σεζόν να κάνει ταμείο με περισσότερες νίκες έναντι ηττών αφενός, να τερματίσει  όσο ψηλότερα γίνεται αφετέρου και, γιατί όχι, να διεκδικήσει την άνοδο στην ψηλότερη κατηγορία που στην περίπτωση είναι η Α2.

Στο φετινό ρόστερ που ακολουθεί ας παρατηρήσουμε τρία σημεία.
Από την σύνθεση της περασμένης περιόδου παραμένουν τέσσερις. Οι Γκάτζιας, Αγγελόπουλος, Τζάιδας και Οργκέστ.
Επιστρέφει ο Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης και περιέχονται τρεις έφηβοι Μεγαρείς από το σχολείο της ομάδας οι Μουρτζούκος, Μπουραζέρης και Μπεθάνης.

Το ρόστερ:
2 Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης
4 Μιχάλης Μιχόπουλος
5 Άγγελος Γκάτζιας
6 Emanuel Godwin
7 Νίκος Αγγελόπουλος
8 Δημήτρης Γερομιχαλός
10 Βαγγέλης Μπέμπης
11 Παναγιώτης Νικολακόπουλος
12 Παναγιώτης Τζάιδας
13 Μάκης Καλλινικίδης
14 Χάσα Οργκέστ
15 Παύλος Μπουραζέρης
16 Βίκτορας Γκουαλτιέρι
21 Δημήτρης Μουρτζούκος
41 Κώστας Μπεθάνης

Προπονητής: Γιώργος Μάνταλος
Βοηθοί: Παναγιώτης Ζωντός, Τάκης Υφαντής, Φάνης Κορώσης

Κατά την ημέρα της παρουσίασης των παικτών της ομάδας ο Γιώργος Μάνταλος αναφέρθηκε επιγραμματικά στους στόχους της ομάδας ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει δύο παράγοντες. Το νεανικό περιεχόμενο το οποίο έχει δώσει στην ομάδα με τους νέους και ενθουσιώδεις, όπως τους χαρακτήρισε, να υπερτερούν αριθμητικά και τους έμπειρους οι οποίοι αναμένεται να στηρίξουν και να καθοδηγήσουν τους νέους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα επιτυχημένο μείγμα.

Επίσης ο Γιώργος Μάνταλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη διάθεση των αθλητικών χώρων της πόλης στη ΝΕΜ της οποίας το πρότυπο σχολείο μπάσκετ – ακαδημία αριθμεί περισσότερους από 300 αθλητές.
Ακριβώς ο coach τόνισε ότι είναι άδικο να μην δίδεται στη ΝΕΜ αυτό ζητά.

Εμείς να προσθέσουμε ότι η ΝΕΜ, η οποία αγωνίζεται στη Β εθνική κατηγορία, είναι επιτακτικό να έχει πάντοτε την προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων σωματείων τα οποία χρειάζονται σάλα για τους αθλητές τους.
Οι παράγοντες της ΝΕΜ φτύνουν αίμα για να ανταποκριθούν στις υπεραυξημένες απαιτήσεις των ομάδων και των υποδομών.

Άλλωστε να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης είχει δηλώσει ότι το κλειστό γυμναστήριο του νοτίου τομέα θα διετίθετο αποκλειστικά στη ΝΕΜ.

Δύο από τους 3 Μεγαρίτες εφήβους του ρόστερ Παύλος Μπουραζέρης (15), Δημήτρης Μουρτζούκος (21) και Αναστασία Στεντούμη, πτυχιούχος ΤΕΦΑ, υπεύθυνη των γυναικείων τμημάτων της ΝΕΜ