Μετά την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της ΝΕΜ επί του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου με 66-80 οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν την ΑΕ Καλλιθέας εκτός έδρας την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου για την 13 αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου.
Είναι και αυτό ένα δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι αφού με νίκη η ΝΕΜ θα εδραιωθεί στην δεύτερη θέση και θα παραμείνει στη μάχη για συμμετοχή στα πλέι οφ.
Οι αντίπαλοι της ΝΕΜ έχουν δύο βαθμούς λιγότερους και αποτελούν έναν πολύ αξιόλογο και επικίνδυνο αντίπαλο.

Στον αντίποδα η ΝΕΜ διανύει ανοδική περίοδο φόρμας με την βασική δωδεκάδα να παραμένει σταθερή στις επιδόσεις της, τον Σωτήρη Καραποστόλου να παίρνει τα ματς επάνω του και τον Πάνο Ντινόπουλο ο οποίος ενσωματώθηκε στην ομάδα στα μισά του πρώτου γύρου να βρίσκεται σε εξαιρετική επιθετική και αμυντική φόρμα.

Παρά το διστακτικό ξεκίνημά της φέτος στη μεγάλη κατηγορία η ΝΕΜ, όπου έδειξε ότι της λείπει η αποφασιστικότητα, μετά από 11 αγώνες το σύνολο έχει δέσει και αφενός μετράει 8 νίκες (πέντε εντός και 3 εκτός), γράφει ένα σερί νικών 5-0 και είναι οπλισμένη με πνευμόνια και εφεδρείες για ολόκληρη τη διάρκεια των 40 λεπτών.

Στον πολύ δύσκολο αγώνα με την Καλλιθέα ο προπονητής Γιώργος Μάνταλος κάνει έκκληση στους φιλάθλους να ακολουθήσουν την ομάδα και να την στηρίξουν.
Για τον  λόγο αυτό ο σύλλογος βάζει πούλμαν το οποίο θα αναχωρήσει ώρα 17:45 από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως .
Το jumble στις 20:15, στο Κλειστό της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, Καλλιθέα.