Άλλη μια αγωνιστική περίοδος για τον Βύζαντα έκλεισε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, αυτή τη φορά στην Α΄ κατηγορία ΕΠΣΔΑ, με νικηφόρο αποτέλεσμα επί του ΑΓΣ Νέα Πέραμος με 2-0.
Οι Μεγαρείς τερματίζουν στην 6η θέση του ομίλου κάτω από τις αντικειμενικά καλύτερές του ομάδες του ομίλου δηλαδή Ασπρόπυργο, Μανδραϊκό, Θρασύβουλο, Άτταλο και Νέα Πέραμο.
Στο τελευταίο ματς το οποίο διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα μεταξύ των γειτονικών ομάδων οι οποίες δεν επεδίωκαν κάτι ζωτικό, η μεν Νέα Πέραμος έπαιξε χαλαρά, ο δε Βύζας έδειξε σταθερά πλέον να έχει φτιάξει έναν αξιόμαχο πυρήνα ο οποίος θα είναι η μαγιά για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Τα δύο γκολ πέτυχε ο Ιερόθεος Δρίτσας, στο 50ο λεπτό και στο 76ο , ο οποίος επέστρεψε σε πλήρη αγωνιστικότητα μετά από τρίμηνη υποχρεωτική μη συμμετοχή λόγω τραυματισμού και έδειξε ότι διαθέτει ταλέντο και μυρίζεται το γκολ.

Η συγκρότηση της ομάδας οφείλεται εν πολλοίς στην παρουσία του προπονητή Γιάννη Μπότση ο οποίος προσέδωσε αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και σταθεροποίησαν τις αποδόσεις τους στην τελευταία περίοδο.

Διαιτητής: Μ. Δημόπουλος
Βοηθοί: Δ. Ντζουροπάνος, Χ. Πλάκας
Παρατηρητής αγώνα : Ν. Μπίμπας
Γιατρός: Κ. Οικονομόπουλος

Βύζας (Ι. Μπότσης): Ξενάκης, Μουσκάι, Γκάτζιος, Τζούτι, Εμετό, Κλογκέρι, Δρίτσας (88΄ Μήτσος Α.), Καραγιάννης, Βουρνάζος (66΄ Αντύπας), Λάλας, Μαυρονάσος (85΄ Χριστόπουλος)
Αναπληρωματικοί: Τσίγκρης, Ανδρέου, Φρυγανάς, Μπούρης

ΑΓΣ Νέας Περάμου (Χ. Κοπιτσής): Χόντος, Τσολιάκος, Καμπόλης, Μανώλης, Πατσιονίδης, Τσιούνης, Αριστόπουλος (64΄ Δραγάσης), Αριστόπουλος (72΄ Πρόκου), Νάκος, Μονέ, Τούσης, Κόρμαλης (46΄ Τσαούσης)
Αναπληρωματικοί: Κάντρο, Σαχολάι, Κεχαγιάς, Κήττας