Επιστολή στην Υπουργό προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη έστειλε ο Δήμαρχος μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης μετά από το τριήμερο βεντέτας και πυροβολισμών στο συνοικισμό Βλυχό.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι ότι η κατάσταση με την δράση των τσιγγάνων οι οποίοι κατοικούν στο Βλυχό έχει φτάσει στο απροχώρητο και η πολιτεία οφείλει άμεσα να λάβει μέτρα και να παρέμβη άμεσα, διότι οι πολίτες των Μεγάρων δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς όταν υπάρχουν έκνομες δράσεις και όταν βλέπουν μειονότητες να παραμένουν στο απυρόβλητο των Νόμων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σταμούλης αναφέρει: «Η τοπική κοινωνία απορεί, ανησυχεί και εξανίσταται με την αδυναμία του κράτους να επεμβαίνει και σταματά τέτοιες καταστάσεις και κυρίως με το να ανέχεται να υπάρχουν περιοχές και μάλιστα εντός του οικοδομικού ιστού  της πόλεως, που έχουν δημιουργήσει το «άβατο»Και συνεχίζει. «Το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο είναι  η Ελευθερία και  Ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει. Οι πολίτες δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς, όταν υπάρχουν τέτοιες δράσεις και όταν βλέπουν μειονότητες να μένουν στο «απυρόβλητο» των νόμων.»