Με επιφυλάξεις αλλά τελικά ομόφωνα εγκρίθηκε η αγορά οικοπέδου στη θέση nero.jpgΠανόραμα Κινέτας προκειμένου να εγκατασταθούν οι δεξαμενές τροφοδότησης νερού του έργου της ύδρευσης Κινέτας.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων της 19ης Οκτωβρίου 2016.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, το οποίο έχει σχεδιάσει και αναμένεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής, από πλευράς του Δήμου πρέπει μεταξύ άλλων να παραχωρηθεί έκταση στην οποία θα εγκατασταθούν οι δεξαμενές αποθήκευσης – τροφοδότησης του νερού στο δίκτυο.
Έχει βρεθεί το οικόπεδο και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το Όργανο το οποίο θα εγκρίνει την αγορά του.
Αν και το κλίμα δεν υπήρξε ήρεμο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, η απόφαση ήταν τελικά ομόφωνη.

Γιάννης ΜαρινάκηςΕκ μέρους του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη τέθηκαν ενστάσεις σχετικά με το αν το εν λόγω οικόπεδο είναι δασική έκταση ή όχι, υποστηρίζοντας τελικά ότι σύμφωνα με την άποψη και τα όσα γνωρίζει αυτό είναι δασικό και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί στον Δήμο.

Έθεσε ορισμένες ερωτήσεις
Πώς έχει προκύψει ο χαρακτηρισμός ως αγροτεμάχιο;
Έχουν ελεγχθεί οι τίτλοι;
Υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού από την Υπηρεσία;
Υπάρχει άδεια επέμβαση; από επιτροπή της περιφέρειας;

Και αναρωτήθηκε «αν όντως είναι όλα αυτά συνηγορούν να πρόκειται για δασική έκταση πώς μπορεί να μεταβιβαστεί αυτή η έκταση;
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι οι επιφυλάξεις του δεν οφείλονται στο γεγονός ότι ενδεχομένως να μην επιθυμεί την υδροδότηση της Κινέτας για προσωπικούς λόγους, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σταμούλης, αλλά για την πιθανότητα να υπάρξει σοβαρή ευθύνη εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι θα συνηγορήσουν σε μια παράνομη πράξη.
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι επιθυμεί όντως να ολοκληρωθεί το έργο της ύδρευσης ο σχεδιασμός του οποίου σχεδόν ολοκληρώθηκε κατά την περίοδο στην οποία αυτός ήταν Δήμαρχος.

Έναντι των ερωτήσεων και των επιφυλάξεων του κ. Μαρινάκη πήραν θέση ο κ. Σταμούλης και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής οι οποίοι τόνισαν ότι ο έλεγχος νομιμότητας – και η ευθύνη του χαρακτηρισμού – γίνεται από τον αρμόδιο μηχανικό και τις Υπηρεσίες. Συνεπώς την ευθύνη για τον χαρακτηρισμό έχουν οι υπηρεσιακοί υπογράφοντες  και όχι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ομοφωνία με την οποία ελήφθη η εν λόγω απόφαση δηλώνει την επιθυμία όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της ύδρευσης της Κινέτας