Συνεδρίασε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και συζήτησε θέματα γενικής αλλά και ειδικής φύσεως τα οποία αφορούν τη Νέα Πέραμο.
Τα γενικά θέματα αφορούσαν στην ένταξη στο σχέδιο πόλεως της περιοχής από Κουλουριώτικο Μονοπάτι έως γεφυράκι και βόρεια της σιδηροδρομικής γραμμής και την ανάγκη για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, νοτίως της 28ης Οκτωβρίου έως τη θάλασσα από αμιγούς κατοικίας σε γενικής κατοικίας.
Και για τα δύο θέματα ενημέρωση έκανε ο πρώην Δήμαρχος Νέας Περάμου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων Σταύρος Ν. Φωτίου.
Και τα δύο θέματα είναι αρμοδιότητας του Δήμου Μεγαρέων αλλά το δεύτερο είναι πολύ πιεστικό εφόσον υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν επιτρέπεται πλέον η έκδοση νέων αδειών καταστημάτων εστίασης ενώ η τοπική οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα καταστήματα εστίασης.
Ο κ. Φωτίου μετέφερε την βούληση του Δήμου Μεγαρέων να προχωρήσει και τα δύο θέματα και ιδιαίτερα αυτό σχετικά με το παλαιό σχέδιο.

Στα ειδικότερα θέματα διαπιστώθηκε η ανάγκη να διευθετηθεί η υπόθεση των χώρων στάθμευσης οχημάτων και τρέιλερ στη θέση Καρνάγιο όπου υπάρχει γλύστρα καθέλκυσης σκαφών. Επίσης ορίσθηκαν οι χρόνοι διάθεσης σε σωματεία του Πολιτιστικού Κέντρου για καλλιτεχνικές πρόβες.

Η αποτελεσματική καθαριότητα υπήρξε, και αυτή, θέμα συζήτησης όπου θεωρήθηκε αναγκαία η στενή συνεργασία Κοινότητας και Δήμου ώστε να αντιμετωπισθούν οι αυθαίρετες αποθέσεις απορριμμάτων και μπάζων.