Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 το διοικητικό συμβούλιο της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων – Α.Ο. Κούρος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην έδρα του ομίλου.

Σε αντίθεση με τις περασμένες χρονιές η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία αυστηρά των μελών του διοικητικού συμβουλίου λόγω των περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν θεσπιστεί για την μη μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Το 2020 ήταν μία χρονιά που πολλές από τις προγραμματισμένες και θεσμοθετημένες δράσεις δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν. Παρ´ όλα αυτά ο Κούρος πραγματοποίησε 3 εθελοντικές αιμοδοσίες, περιπολίες και συμμετοχή σε συμβάντα κατά την αντιπυρική περίοδο (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), δράση στήριξης συνανθρώπων μας που είχαν ανάγκη είδη πρώτης ανάγκης, και τέλος ανακύκλωση ψηφιακών δίσκων και καπακιών. Η ανακύκλωση χαρτιού αποτελεί διαρκή δράση της ομάδας η οποία στηρίχθηκε ένθερμα από τους κατοίκους των Μεγάρων όλη την περασμένη χρονιά και συνεχίζεται κανονικά. Επίσης η Ομάδα στήριξε το έργο της δημοτικής αρχής για την καταπολέμηση της πανδημίας συμμετέχοντας σε ψεκασμούς σε εξωτερικούς χώρους εκκλησιών, του δημοτικού σταδίου, του νεκροταφείου και σχολείων.

“Ευελπιστούμε το 2021 να είναι η χρονιά που θα επανέλθει η κανονικότητα στους καθημερινούς ρυθμούς της κοινωνίας μας και όλες μας οι δράσεις που έχουν αγαπήσει και στηρίζουν μικροί και μεγάλοι να πραγματοποιηθούν όπως έχουν προγραμματιστεί και σχεδιαστεί. Για να ξανά πετάξουμε αερόστατα, να ποδηλατάρουμε, να κάνουμε περιπολίες στην όμορφη φύση μας και να την προστατεύσουμε αν χρειαστεί, να προσφέρουμε αίμα, να ανακυκλώσουμε για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Με απόλυτη ελευθερία και χωρίς μέτρα και περιορισμούς. Πάντα όμως με χαμόγελο και ασφάλεια.

Καλή χρόνια με υγεία.