Με το κεφάλι ψηλά πέρασε η ΝΕΜ από το Μαρούσι στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος Β εθνικής, τα έδωσε όλα αλλά ηττήθηκε με 82-78, ημίχρονο 39-35.

Οι κυανόλευκοι αγωνίστηκαν με το γνωστό τους πάθος και μαχητικότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν ένα δυνατό και πλήρες σύνολο, έναν  αντίπαλο με βαριά φανέλα και με παράδοση στο μπάσκετ ο οποίος έχει γράψει ιστορία στο άθλημα, το Μαρούσι.
Η ΝΕΜ χτύπησε το παιχνίδι στα ίσια και έφθασε πολύ κοντά στο να πάρει το κόκκινο φύλλο αλλά το δυνατό ρόστερ του Μαρουσιού, η αστοχία και η διαιτησία-υπέρ-της-έδρας δεν της το επέτρεψαν.
Πλην δυο περιπτώσεων στα μέσα του πρώτου και του τρίτου δεκαλέπτου η ΝΕΜ βρισκόταν πίσω στο σκορ αλλά κατά έναν «παράδοξο» τρόπο μόλις έπαιρνε κεφάλι ή μόλις πλησίαζε τότε τα σφυρίγματα των διαιτητών έρχονταν υπερβολικά εναντίον της.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι η αστοχία ήταν η κύρια αιτία της ήττας.
Η σχέση τριπόντων ήταν Μαρούσι 14 – ΝΕΜ 7.
Η ΝΕΜ είχε 13 άστοχες βολές και 5 χαμένα layup.
Αν προσθέσουμε το «δαίμονα» Γκακαγλούδη ο οποίος στο τέταρτο δεκάλεπτο πήρε το παιχνίδι επάνω του και σημείωσε τους 16 από τους 25 πόντους που πέτυχε συνολικά και τον πλέη μέηκερ Λάππα, 7 πόντοι στο τέταρτο δεκάλεπτο,  ο οποίος ξαναμπήκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο για να αντιμετωπίσει το κοντό σχήμα της ΝΕΜ, μπορούμε να μιλάμε για μια οριακή ήττα.

*** Δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου εγκατέλειψε ο Κοντόπουλος λόγω προβλήματος στη μέση και προς το παρόν θα απέχει από τα επόμενα παιχνίδια μέχρι νεωτέρας
***Πολύ καλό και κόσμιο το κλίμα στο Μαρούσι, πολλά μικρά παιδιά και γυναίκες στο γήπεδο και η υποστήριξη της έδρας με συνθήματα και τύμπανα συνεχής
***Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα υπήρξε μικρο-σύρραξη μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων στην εξέδρα, ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 3 λεπτά αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και τη βοήθεια της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι έληξε ομαλά.
***Στον κατευνασμό των οπαδών των γηπεδούχων ώστε τα πνεύματα να ηρεμήσουν συνέβαλε και Γιάννης Γκαγκαλούδης
***Πυροσβέστης για τα Μέγαρα ο Θωμάς Μπούρης

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 18-19, 15-12, 28-31

Διαιτητές: Ζακεστίδης, Δόλγυρας, Αργυρούδης
Γραμματεία: Σαμοΐλης, Σταύρου, Παπαδόπουλος
Παρατηρητής: Ε. Γολέγου

Μαρούσι (Σκαραφίγκας, Κατσαρέλιας); Διαμαντόπουλος 3(1), Λάππας 20(3), Λιούνης, Ξυδάς 6(1), Σουρλής 7(2), Γιαννόπουλος, Κανέλλης 10(3), Γκαγκαλούδης 25(2), Σπηλιόπουλος, Πλουτέτσκι, Παπαγεωργόπουλος 11(2), Δούκας

Νεανική Εστία (Μάνταλος, Πέτρουλας):  Λάκκας 15, Κοντόπουλος, Σπυρόπουλος 8(2), Ψαρόπουλος 22(3), Κατσουλάκος, Παπαντωνάκος, Σάλεχ 10(1), Κασπίρης 5(1), Χρονόπουλος, Μαλούκος 14, Λούκας 1, Οικονομόπουλος 3