Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη απέστειλε ο τ. Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης, με αφορμή τα όσα διέρρευσαν για την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου, να δαπανήσει 200.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί ο μαντρότοιχος νοτίως της Σχολής Πυροβολικού, αλλά να μην προχωρήσει στη συνέχεια η κατασκευή του πεζόδρομου.

Αντί του πεζοδρόμου  προτάθηκε από το Υ.ΕΘ.Α και έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση του κ. Σταμούλη, η τοποθέτηση δυο μπαρών ανατολικά και δυτικά της Σχολής, οι οποίες θα ανοίγουν μόνο τις ώρες διέλευσης των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, τα οποία βρίσκονται ανατολικά της Σχολής Πυροβολικού.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε την αναγκαιότητα εφαρμογής της θετικής απάντησης του Γενικού Επιτελείου Στρατού προς τον τ. Δήμαρχο, η οποία εστάλη στις 16/4/2014 και η οποία διευκρίνιζε τα πάντα περί της κατασκευής τόσο του μαντρότοιχου όσο και του πεζόδρομου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έγγραφη επικοινωνία του κ. Μαρινάκη με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 27/2/2018, το Υπουργείο ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη ότι έχει αποστείλει στο Δήμαρχο κ. Σταμούλη έγγραφο σχετικό με τη διάνοιξη του πεζόδρομου στη νότια πλευρά της Σχολής Πυροβολικού, το με αρ. πρωτ. Φ.913.623/2/529346/2.984 στις 16 Μαρτίου 2017.

Ο κ. Μαρινάκης με αίτηση του στις αρχές Μαρτίου του 2018 το ζήτησε και από τότε δεν έχει λάβει καμία απάντηση προσδίδοντας αδιαφάνεια στην διοίκηση του κ. Σταμούλη.

Ακολούθως παραθέτουμε την επιστολή του κ. Μαρινάκη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας

                                        ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Ιωάννου Μαρινάκη του Ελευθερίου, τ. Δημάρχου Μεγαρέων

Προς τον
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Κον Φώτιο – Φανούριο Κουβέλη

Θέμα: «Διάνοιξη πεζόδρομου νοτίως της Σχολής Πυροβολικού του στρδου ¨Γεωργιάδη¨ Νέας Περάμου»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με αφορμή την πληροφόρηση που είχαμε σχετικά με την εξέλιξη της διάνοιξης του πεζόδρομου νοτίως της Σχολής πυροβολικού του στρατοπέδου «Γεωργιάδη», σας μεταφέρω την πλήρη απογοήτευση των δημοτών της Νέας Περάμου στο άκουσμα της λύσης του προβλήματος με την τοποθέτηση μπαρών ένθεν κακείθεν του στρατοπέδου, οι οποίες θα ανοίγουν μόνο κατά τις ώρες διέλευσης των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, τα οποία βρίσκονται ανατολικά του στρατοπέδου.

Ακόμα μεγαλύτερη ενόχληση και δυσφορία προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται να κατασκευαστεί τοιχίο με συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ, ύψους 3μ. συνολικά, με δαπάνη του Δήμου Μεγαρέων, χωρίς να διασφαλίζεται η περαιτέρω κατασκευή του πεζόδρομου, με απόλυτη ευθύνη του Δήμου Μεγαρέων.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η χάραξη του πεζόδρομου νοτίως της Σχολής Πυροβολικού αποτελεί διακαή πόθο των δημοτών της Νέας Περάμου και συνάμα αποτελεί έργο μεγίστης αξίας τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής με την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, όσο και για την διασφάλιση της ακίνδυνης διέλευσης των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Με βάση τους ανωτέρω ισχυρισμούς και κυρίως προς εξάλειψη των ανησυχιών που έχουν προκύψει στην κοινωνία της Νέας Περάμου, μετά την πληροφόρηση για την κατασκευή των μπαρών και όχι του πεζόδρομου,

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ

Όπως επανέλθετε στην εφαρμογή της  αρ. πρωτ. Φ.913.623/4/394014Σ.780/16-4-2014 απάντησης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (1Ο ΓΡΑΦΕΙΟ/β), με την οποία ΣΥΝΑΙΝΕΙ στην κατασκευή του πεζόδρομου, υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται σ΄ αυτήν.

Διατελώ μετά τιμής

Ιωάννης Ελ. Μαρινάκης
Ιατρός – Γενικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
τ. Δήμαρχος Μεγαρέων