Την προσωπική του θέση για το κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων στο Κουμίνδρι γράφει σε επικοινωνία του ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων Μάκης Λέλης.

«Πιστεύω ότι οι ευθύνες της διοίκησης και σε αυτό το θέμα που προέκυψε είναι μεγάλες.

Γιατί όταν ζητούσα και ζητούσαμε να μας ενημερώσετε για τις εκατέρωθεν επισκέψεις και συζητήσεις με τους Κινέζους, μας μεταφέρατε ανακρίβειες δήθεν ότι προωθείτε τα αγροτικά μας προϊόντα.

Το ότι ζητήσατε να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία οικισμού, δεν μας το είπατε, το αποκρύψατε με αποτέλεσμα «να ανοίξει η όρεξη πολλών».

Κι έρχεστε τώρα να δημιουργήσετε εντυπώσεις, μετατοπίζοντας την δική  σας ευθύνη, την δική σας αδυναμία και ανεπάρκεια ώστε να την χρεώσετε οπουδήποτε αλλού μακριά από εσάς, τρεις μέρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στην 75 ΜΕ.

Κύριε δήμαρχε, τρεις μέρες πριν την έναρξη των εργασιών για hot spot στην περιοχή μας, δεν υποβάλλουν ΜΟΝΟ ψήφισμα διαμαρτυρίας. Αυτό είναι κάτι κοινότυπο σε τέτοιες περιπτώσεις. Υποβάλλουν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, τόσο εσείς όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ψήφισμα που διαβάζεται, παζάρι κάνετε.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την  υποβάθμιση της περιοχής, αφού τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος γίνονται πλέον όχι μόνο η πίσω αυλή του Λεκανοπεδίου, αλλά και όλης της χώρας.

Για μια ακόμη φορά με απόφαση που λαμβάνεται στα κρυφά, ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ενώ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

Φωνάζουν οι συμπολίτες μας για τους Ρομά και για όλα τα ευτράπελα που βιώνουμε όλοι από την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Τώρα δυστυχώς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα και τους Σομαλούς τους Αφγανούς, αλλά και όποιες άλλες φυλές μας φορτώσουν.

Η καταστροφή είναι προ των πυλών.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι μόνο όταν δηλώνουμε παραίτηση όλοι μας, από τον Δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο, θα καταλάβουν αυτοί που αποφασίζουν για εμάς κρυφά και χωρίς την συγκατάθεσή μας!

Μόνο τότε θα κατανοήσουν πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε στα μικροπολιτικά παιχνίδια, με αποφάσεις που λαμβάνονται εν αγνοία μας.

Η ευθύνη που έχετε κύριε Δήμαρχε είναι μεγάλη.

Οι διαδικασίες αλλά και η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης είναι χρονοβόρες αλλά οριστικές και κοστολογημένες μέσα από συγκεκριμένο οργανόγραμμα.

Αυτό αποδεικνύει  ότι υπήρχε προεργασία και είχε κλειδώσει πριν από 3 και 4 έτη με την συγκατάθεσή σας.

Θέλω με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι κατά των προσφύγων, είμαι κατά των μεταναστών.

Διότι οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να απορροφηθούν και να εγκλιματιστούν στην τοπική μας κοινωνία πιο εύκολα όταν θα ήταν διασκορπισμένοι σε διάφορες γειτονίες της πόλης μας.

Κι επειδή δεν συμβαίνει αυτό, αλλά ακριβώς το αντίθετο, είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε δομή φιλοξενίας στην περιοχή μας.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι πρέπει να προστατεύσουμε την περιοχή μας.

Όχι άλλη υποβάθμιση στην ήδη υποβαθμισμένη πάντα με την δικαιολογία του … Εθνικού Συμφέροντος περιοχή μας.

Γι’ αυτό η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ πρέπει να είναι το ΟΠΛΟ ΜΑΣ στον «ΠΟΛΕΜΟ» που ξεκινάει κύριε δήμαρχε, όπως είπατε!»