Εξακολουθεί ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μεγάρων Μάκης Λέλης να είναι άκρως επικριτικός προς τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί διοίκηση στο Δήμο και δεν χάνει ευκαιρία να το επισημαίνει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελευταία αφορμή είναι αυτή την οποία έλαβε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 6ης Νοεμβρίου όπου κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει ένα ακόμα οικονομικό χρέος της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Λέλης στην ομιλία του παρουσίασε οικονομικά στοιχεία των δύο τελευταίων ετών και για μια ακόμα φορά υπογράμμισε το γεγονός ότι «ο Δήμος Μεγαρέων με Δήμαρχο τον κ. Σταμούλη είναι χρεοκοπημένος».
Αρνήθηκε να δώσει την θετική ψήφο του για την αναδοχή του χρέους από τον Δήμο εξηγώντας ότι η θετική ψήφος του θα αποτελέσει θηλιά στο λαιμό των δημοτών.

Υπενθύμισε στον κ. Σταμούλη ότι ήταν αυτός ο οποίος από τα έδρανα της αντιπολίτευσης κατηγορούσε τους προκατόχους του ότι εισέπρατταν χρήματα από τους καταναλωτές του νερού αλλά δεν τα απέδιδαν στην ΕΥΔΑΠ και τώρα πράττει το ίδιο. Δηλαδή δεν αποδίδει τα χρήματα ούτε αυτός.

Ρώτησε τον κ. Σταμούλη αν θυμάται αυτά που έλεγε στο παρελθόν «δεν πρέπει οι συνεπείς πολίτες, που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς, να πληρώσουν και τα πολιτικά παιχνίδια του Δημάρχου»!

Ο κ. Λέλης χαρακτήρισε την υπόθεση ως σκάνδαλο και ζήτησε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα.
Υποστήριξε ακόμα μια φορά ότι ο κ. Σταμούλης ενεργεί εν κρυπτώ, είναι συγκεντρωτικός και ισχυρίστηκε ότι έχει μπερδέψει την ιδιότητά του ως δημάρχου με τα καθήκοντά του στο στρατό.
Αναφορικά με τον συγκεντρωτισμό είπε ότι κατήργησε τον Αντιδήμαρχο επί των οικονομικών και ότι πήρε ο ίδιος τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων.

«Αισθάνομαι ευτυχής που  δεν σας ακλούθησα στον πολιτικό σας κατήφορο κ. Σταμούλη. Ευτυχώς όμως για τους συμπολίτες μας, θα σας υποστούν ακόμη 205 ήμερες. Τόσες σας έμειναν!» πρόσθεσε θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει μετανιώσει που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Δημάρχου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του κ. Λέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο