Πολύ σκληρές θέσεις εναντίον του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη πήρε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Λέλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/8/2018 σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό στην Κινέτα.

Αφού ο Δήμαρχος πραγματοποίησε τον πρώτο απολογισμό αντιμετώπισης των εκτάκτων συνθηκών στην Κινέτα ο κ. Λέλης ήταν ένας από τους αντιπολιτευόμενους Συμβούλους ο οποίος κατηγόρησε τον Δήμαρχο για έλλειψη σχεδιασμού και απέδωσε την μη απώλεια ανθρώπινης ζωής στον Θεό και στην τύχη.

Μάλιστα επεσήμανε ότι εκμεταλλευόμενος την συγκυρία παρουσιάστηκε ως «σωτήρας» στα ΜΜΕ ενώ στην ουσία κατέβηκε στην Κινέτα χωρίς σχέδιο εκκένωσης ή έκτακτης ανάγκης.

Είπε ο κ. Λέλης:
«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν στην Ανατολική Αττική από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράσταση μου σε όλους τους συμπολίτες μας – κατοίκους της Κινέτας που από την μια στιγμή στην άλλη είδαν τις περιουσίες τους να μετατρέπονται σε στάχτη και αποκαΐδια.

Με αφορμή την μεγάλη φωτιά της Κινέτας, θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και τα στελέχη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, όλους τους προέδρους των οικισμών αλλά και τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι πριν ακόμη η Πυροσβεστική με την συνδρομή της Αστυνομίας διατάξει εκκένωση, χτυπούσαν τις καμπάνες για να κατανοήσουν τον κίνδυνο όσοι βρίσκονταν στα σπίτια τους.

Συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν και στους Πυροσβέστες μας αλλά και στις εθελοντικές ομάδες που πάλεψαν με την φωτιά για να μην επεκταθεί περισσότερο.

Σημαντική επίσης ήταν η συνεισφορά της Αστυνομίας, του Στρατού αλλά και συμπολιτών μας ιδιωτών με τα βυτιοφόρα που με σθένος βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Επειδή όμως διαπίστωσα ότι και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα πάντα, παίζοντας το «ΣΩΤΗΡΑΣ», θα ήθελα να μάθω εάν ισχύει αυτό που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας ο κ. Δαλάκας δήλωσε δημόσια στην Περιφέρεια αλλά και το λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Δηλαδή πως με αίτηση του στις 2/7/2018, είχε ζητήσει από τον Δήμαρχο, να προχωρήσει  ο Δήμος στην σύγκλιση σύσκεψης με όλες τις αρμόδιες αρχές  ώστε να εκπονηθεί σχέδιο απεγκλωβισμού της περιοχής σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και άσκηση ετοιμότητας.

Ψάχνοντας το θέμα αυτό, έμαθα πως η σύσκεψη που ο κ. Δαλάκας ζήτησε, δεν έγινε ποτέ.

Οπότε θεωρώ ανέντιμο, να ακούω έναν Δήμαρχο που είναι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, να βρίσκεται στην φωτιά της Κινέτας χωρίς να υπάρχει σχέδιο, απλά και μόνο για να δηλώνει κάποια στιγμή στις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών ότι έδωσε εντολή εκκένωσης.

Γιατί για μένα και με βάση όλα όσα γνωρίζω, για ακόμη μια φορά ο Δήμος μας ήταν απροετοίμαστος.
Κλείνοντας, πιστεύω ότι με την βοήθεια του Θεού και με σύμμαχο την τύχη δεν είχαμε νεκρούς. Οπότε μην ψάχνουμε για ΣΩΤΗΡΕΣ αφού επαναλαμβάνω ότι είχαμε το Θεό σύμμαχο!»