Κατήγγειλε τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη για την απόκρυψη του σχεδιασμού για ΧΥΤΥ στα Μέγαρα ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής του και τώρα ανεξάρτητος και αποχώρησε από τη συνεδρίαση της 16/10.

Από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Λέλης δεν έχει πάψει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε άλλες δημόσιες δηλώσεις του να κατηγορεί τον Δήμαρχο Μεγαρέων για μυστικισμό και κρυφή ατζέντα.

Αυτό επεσήμανε και στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου, σε αρμονία με όλες τις πλευρές της αντιπολίτευσης,  επέκρινε τον Δήμαρχο για την πολιτική του περί του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και τον κατηγόρησε για μυστικοπάθεια.
Επικαλούμενος τα έγγραφα τα οποία έχουν βγει στη δημοσιότητα προσάπτει στον Δήμαρχο άγνοια και ανικανότητα και τον καλεί να παραιτηθεί. Καλεί επίσης σε παραίτηση τα μέλη της πλειοψηφίας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέλης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης:

«Κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι
Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην μυστικοπάθεια με την οποία κινείται ο Δήμαρχος, αγνοώντας σε αρκετές περιπτώσεις τους συνεργάτες του. Η μυστικοπάθεια όμως αυτή γίνεται εγκληματική, όταν συνοδεύεται από άγνοια.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή σήμερα των σκουπιδιών, που αποδεικνύουν πως η άγνοια συνοδεύεται από ανικανότητα και από έλλειψη σχεδίου.

Σήμερα δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με βασικό πρωταγωνιστή τον κ. Σταμούλη, ο οποίος όπως αποδεικνύεται απ’ όλα τα έγγραφα, βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Εκτεθειμένος γιατί για ακόμη μια φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δείχνει να μην γνώριζε κάτι για ένα μεγάλο θέμα, όπως αυτό της δημιουργίας ΧΥΤΥ στα Μέγαρα. Δεν το γνώριζε, όπως δεν γνώριζε και το θέμα του βωξίτη που το έφερε στην επιφάνεια ο κ. Γ. Μπερδελής, όπως δεν γνώριζε για το θέμα του Ευρασιατικού Αγωγού που το έφερε στην επιφάνεια ο κ. Γιάννης Μιχάλαρος, όπως δεν γνώριζε για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Άγνοια και σιωπή από τον κ. Δήμαρχο στα μεγάλα θέματα και ιδιαίτερα σε αυτό του ΧΥΤΥ, όπου τα σκουπίδια είναι προ των πυλών στα Μέγαρα.

Προσωπικά και επειδή πιστεύω ότι η σιωπή του κ. Σταμούλη ιδιαίτερα σε αυτό το μεγάλο θέμα είναι ένοχη, θα του ζητήσω  δημόσια να παραιτηθεί. Το ίδιο πιστεύω πως πρέπει να πράξουν και οι συνεργάτες του δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Κύριοι συνάδελφοι, – συγχωρέστε με – αλλά αν δεν το πράξετε θα είστε συνένοχοι στην υποβάθμιση του τόπου μας.
Γιατί το χειρότερο για όλους σας, είναι πως θα συνδέσετε το όνομά σας, με τον ερχομό μιας δραστηριότητας που μόνο υποβάθμιση θα φέρει στην περιοχή μας.

Κύριε Δήμαρχε, αντιληφθείτε έστω και αργά την σοβαρότητα της κατάστασης και για το καλό του τόπου παραιτηθείτε. Τα πολιτικά σας παιχνίδια μακριά από την υγεία των πολιτών!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα αποχωρήσω από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».